Go Short opent Call for Entries

De achtste editie van het Go Short – International Short Film Festival Nijmegen zal plaatsvinden van 6 t/m 10 april 2016. De inzending voor nieuwe korte films is geopend. Een film indienen voor Go Short 2016 kan via het inschrijvingsformulier op goshort.filmchief.com.

European, Dutch & Youth Competition
De European Competition bestaat uit korte films die in Europa geproduceerd zijn van alle genres. De films komen in aanmerking voor de Go Short Award for Best Short Film in alle vier de verschillende categorieën.

De Dutch Competition is een selectie van korte films die in Nederland zijn geproduceerd, waarvan de beste film beloond wordt met de Go Short Award for Best Dutch Short. Uit deze twee competities wordt een selectie films samengesteld die de Youth Competition vormen en die meedingen naar de Youth Award. Alle films dingen eveneens mee naar de Audience Award.

Breaking Shorts: Student Competition
De Breaking Shorts: Student Competition bestaat uit korte films geproduceerd in Europese filmscholen en van alle genres. De beste film wint een Encouragement Award, en daarbij zijn alle films in de running voor de Audience Award.

Filmstudenten
Go Short biedt filmstudenten, al voordat zij hun afstudeerfilm hebben gemaakt, de mogelijkheid hun werk te testen op een filmfestival. Voor een nieuw programma voor eerste-, tweede- en derdejaars studentenfilms van de filmscholen en -academies uit Nederland is het nu mogelijk je film in te sturen. Het doel van dit nieuwe programma is filmstudenten de mogelijkheid te bieden hun werk te vertonen op een internationaal festival, terwijl zij hun vaardigheden en talenten nog aan het ontwikkelen zijn. Het is de bedoeling om hen in een proeftuinsetting van feedback te voorzien in een vroeg stadium van hun carrière. Daarom zal een panel van filmprofessionals bij de vertoning van de films aanwezig zijn om tips met de filmmakers te delen.

Dutch Platform
Voor professionals bieden wij tijdens het festival in de video library naast alle competitiefilms, ook een overzicht aan van de meest recent geproduceerde Nederlandse korte films. Zo krijgen internationale professionals de mogelijkheid om het aanbod van de laatste anderhalf jaar te bekijken. Hiervoor komen films tot 50 minuten in aanmerking. Alle Nederlandse films die ingezonden worden, worden automatisch ook in de Dutch Platform opgenomen. Het is vanwege dit onderdeel van belang dat alle inzendingen Engels ondertiteld zijn.

Een film indienen voor Go Short 2016 kan via het inschrijvingsformulier op goshort.filmchief.com.Onze volledige competitiereglementen zijn te vinden op goshort.nl/regulations.
Films voltooid in 2015:22 november 2015Films die in november / december 2015 zijn voltooid of nog work in progress zijn: 19 december 2015

Vereisten:
1) Films moeten na 1 december 2014 voltooid zijn.
2) De maximum lengte is 30 minuten.
3) De film moet uit Europa afkomstig zijn.

Vereiste materialen voor entry:
– Een volledig ingevuld entry-formulier. Een geprinte versie is niet nodig.
– Een URL waar de film online bekeken kan worden en welke beschikbaar blijft tot maart 2016.
– Een te downloaden bestand van de film: maximale bitrate 5000 kbps, bij voorkeur een resolutie van 1280*720, H264 / mpeg4 codec, niet groter dan 1 gb in totaal, de bestandsnaam bevat de Engelse titel. (een downloadbare Vimeo link heeft de voorkeur)