Food Filmfestival On Tour op IDFA

Op zaterdag 28 november is het Food Filmfestival te gast op het grootste documentaire filmfestival ter wereld: IDFA. In IDFA-locatie De Brakke Grond presenteert het Food Filmfestival de hele dag de beste food doc’s uit de IDFA selectie, faciliteert het vraaggesprekken bij de films en organiseert het een live evenement en proeverij over een van de grootste lusten en lasten van het moderne voedselsysteem: Vlees.

In 2015 bestaat het Food Filmfestival vijf jaar en dat wordt gevierd met een tour langs verschillende Nederlandse steden en evenementen. Met de aanwezigheid op het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam (IDFA) keert het festival terug naar de hoofdstad en wordt de tour afgesloten.

Documentaires met verdieping
Tijdens de Food Filmfestival-dag op IDFA worden de beste food-documentaires uit de selectie van IDFA 2015 door het Food Filmfestival-team van duiding en liveprogrammering voorzien. Met filmmakers en professioneel betrokkenen worden na de films Q&A-sessies gehouden. En met kleine verrassingen krijgen de films waar mogelijk ook een culinaire dimensie.

Meat the Makers
De aanwezigheid op IDFA is onderdeel van de On Tour-serie van het Food Filmfestival. Met een reis langs verschillende Nederlandse steden behandelde het festival dit jaar reeds vier prangende voedselgerelateerde onderwerpen: Zuivel, Bodem, Zaden en Vis. Tijdens de editie in Amsterdam wordt een van de heetste hangijzers van het huidige voedselsysteem behandeld: Vlees.

In het Meat the Makers evenement laten zowel vleesproducenten als filmmakers hun licht schijnen op vleesconsumptie. In een vrolijk gebrachte show met serieuze ondertoon maken onder andere filmmaakster Marijn Frank, wiens film Vleesverlangen op IDFA in première gaat, ‘kweekvleesprofessor’ Mark Post hun opwachting. Daarnaast is er een proeverij van incourante vleessoorten door topchefs uit het Alliantie netwerk van Slow Food en krijgt de bezoeker de kans het onderwerp Vlees in al zijn verschijningsvormen te bekijken. De toegang is gratis. Food FilmfestivalSinds 2011 creëert het Food Filmfestival programmering die een brug slaat tussen de liefde voor eten en het verbeteren van ons voedselsysteem. Met films, live evenementen en workshops over eten krijgen bezoekers de mogelijkheid om vanuit verschillende perspectieven naar eten te kijken. Door de liefde voor eten centraal te stellen, hoopt het festival mensen bewustere keuzes te laten maken.

De exacte programmering van zowel IDFA als geheel als het Food Filmfestival op IDFA wordt donderdag 5 november bekend gemaakt.

Bron: Food Filmfestival