HKU-alumnus wint prijs op filmfestival Los Angeles

Filmmaker Laura Torenbeek is afgelopen week in de prijzen gevallen op het LA Femme filmfestival in Los Angeles. Ze won in de categorie ‘Best Student Short’ voor haar film Leaves in Fall.

Deze film gaat over het 9-jarige meisje Hannah dat tijdens een vakantie moet wennen aan haar nieuwe stiefmoeder. Torenbeek studeerde in 2013 af aan de HKU-opleiding Audiovisuele Media.

Laura Torenbeek deed in Nederland ervaring op als stagiaire bij de productie van de films Achtste groepers huilen niet en Oom Henk. Haar afstudeerwerk aan HKU was Paper Island, dat onder andere te zien was op het Nederlands Film Festival (NFF) in 2013. Na haar studie aan HKU ging Torenbeek naar de Northern Film School in Leeds, Groot-Brittannië. De film waarmee ze op het LA Femme-festival in de prijzen viel, heeft ze daar gemaakt. Leaves in Fall is door haar geschreven en geregisseerd.

LA Femme richt zich op het werk van vrouwelijke regisseurs, producenten en scenaristen. Het vond dit jaar plaats van 15 tot en met 18 oktober in Beverly Hills, dat tegen Los Angeles aan ligt.

Meer informatie
Persoonlijke website Laura Torenbeek

Bron: Filmnieuws Nu