De Boskampi’s en The New Kid winnaars Cinekid

De Nederlandse film De Boskampi’s en de Franse speelfilm The New Kid (Le nouveau) zijn de grote winnaars op het Cinekid Festival 2015. In het Westergastheater in Amsterdam werden vanavond prijzen uitgereikt in de categorieën film, televisie en nieuwe media.

De Boskampi’s van regisseur Arne Toonen kreeg zowel de jury- als publieksprijs voor Beste Nederlandse familiefilm. De film gaat over een jongen die zijn vader omtovert tot een maffiabaas. Ook The New Kid van Rudi Rosenberg viel twee keer in de prijzen en won de Moviezone Cinekid Award en de juryprijs voor Beste Kinderfilm.

Ook De Onzichtbare Jongen (Il ragazzo invisibile) van Gabriele Salvatores kreeg een prijs van het publiek. Het is een thriller waarin een verlegen jongen met superkrachten zijn ontvoerde klasgenootjes moet redden.

Mensjesrechten (Saskia Wielinga, IKON) won de Gouden Kinderkast voor beste televisieproductie. Aap, poot, pies (Simone van Dusseldorp, NTR) kreeg een prijs van publiek en jury in de categorie vier tot zes jaar. In de leeftijd zes tot twaalf jaar won Welkom bij de Romeinen (Niek Barendsen, NTR) de publieksprijs en Giovanni en het Waterballet (Astrid Bussink, NCRV) de prijs van de jury.

Bij nieuwe media wonnen twee producties uit de Verenigde Staten. De educatieve app David Wiesner’s Spot sleepte de juryprijs in de wacht en de publieksprijs ging naar Highsight, een virtual reality-installatie. Het festival rond film, tv en nieuwe media voor kinderen werd dit jaar voor de 29e keer gehouden.

Bron: Parool