Cineville breidt uit naar De Lieve Vrouw Amersfoort

Vanaf 5 november kunnen ook filmliefhebbers uit Amersfoort onbeperkt hun filmhonger stillen in eigen stad. Met de komst van De Lieve Vrouw staat het totaal aantal theaters in Cineville op 36.

Goed nieuws voor alle cinefielen uit het midden van het land: vanaf 5 november kun je ook in Amersfoort met de Cinevillepas onbeperkt je filmhonger stillen. Vanaf dan kun je je net als 17.000 andere filmliefhebbers tegoed doen aan alle films in filmtheater De Lieve Vrouw in Amersfoort én de 35 andere Cineville-theaters in zestien steden, voor €19,- per maand. Met de toetreding van Theater De Lieve Vrouw is de provincie Utrecht nu met 4 theaters vertegenwoordigd in Cineville.

In De Lieve Vrouw zijn podiumkunsten, film en horeca onder een dak verenigd. In de drie fimzalen zie je films van sluimerende vulkaanfilm Ixcanul tot Corbijns nieuwste Life en Yorgos Lanthimos’ The Lobster. En natuurlijk komen er klassiekers langs, zoals   I Clowns van Fellini en volgende week Invasion of the Body Snatchers. Op donderdagavond worden de nieuwste films kort ingeleid.

De Lieve Vrouw staat op een plek met een behoorlijke geschiedenis: in 1984 kraakten jongeren de Grachtkerk om er een filmhuis, poppodium en theater te vestigen, dat door de gemeente werd gedoogd. Een jaar later kocht de gemeente de kerk om de jongeren er hun gang te laten gaan. De plannen worden gedwarsboomd door een brand, die de kerk in as legt. Toch opent er in 1989 opnieuw een poppodium in de kelder met erboven theater- en filmfaciliteiten. Na een verbouwing in 2007, waarbij een derde filmzaal en grotere theaterzaal werden gerealiseerd, is de Lieve Vrouw weer helemaal klaar voor de toekomst.

Bron: Cineville