Arab Camera Festival: nieuwe ambities

Het Arab Camera Festival in Rotterdam zet dit jaar weer een stap verder. Meer dagen, meer films, meer activiteiten en meer ambities! Ook dit jaar stort het festival zich met frisse moed op het nader tot elkaar brengen van de oosterse en westerse cultuur. In deze tijden van vluchtelingenproblematiek en smaldenken voelt de organisatie zich eens temeer doordrongen van deze missie.

Luchtige opening
Op 12 november gaat het Arab Camera Festival wervelend van start met de film FROM A TO B. Met deze frisse roadmovie uit de Emiraten worden we op speelsewijze het festival in gelanceerd. In deze film volgen we Omar, die al jarenlang worstelt met de dood van zijn beste vriend Hady. Net als hij op het punt staat vader te worden, besluit hij de road trip te maken waar hij altijd van gedroomd heeft. Het wordt een dolle tocht met hilariteit, verkeerde afslagen en op zijn tijd een serieuze noot. Want de vrienden arriveren op de dag die Hady’s 25e verjaardag had moeten zijn.

Serieuzer werk
Na deze komische film met westerse beeldtaal is het tijd voor (ook) wat serieuzer werk. Variërend van een documentaire over het betwiste westelijke deel van de Sahara (LIFE IS WAITING) tot een film over een Israëlische en Palestijnse vrouw die van rol verwisselen (SELF MADE), met een uitstapje naar de jaren 50 van Omar Charif in de film STRUGGLE IN THE VALLEY.

Kennisoffensief
Met educatieve programma’s richt het festival zich dit jaar uitdrukkelijk op het vergroten van kennis over de Arabische wereld bij jongeren. Zo vindt er een filmvertoning-met-dialoog plaats voor basisschoolkinderen bij Cinerama en draait er een ACF-film op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit. Daarnaast organiseren het festival en de Willem de Kooning Academie samen een masterclass.

Meer informatie over het festival vindt u op arabcamera.nl.

Bron: Arab Camera Festival