Disney’s Eric Daniels (animator o.a. Frozen) en Job, Joris en Marieke te gast op KLIK!

Aanstaande dinsdag start KLIK!, hét animatiefestival van Nederland. Van 27 oktober tot 1 november brengt KLIK! zes dagen lang de voorhoede van de internationale animatiewereld bijeen in EYE, Amsterdam. Ook dit jaar heeft het festival weer een bijzonder programma met ’s werelds beste animaties, workshops en presentaties samengesteld. Zo strikte KLIK! voor deze editie onder andere Job, Joris en Marieke, Eric Daniels en PES.

Job, Joris en Marieke
Dit animatie trio was afgelopen jaar genomineerd voor een heuse Oscar met hun film A Single Life, daarnaast maakten ze de meest bekeken Nederlandse videoclip ooit: Ik Neem Je Mee van Gers Pardoel werd maar liefst 17 miljoen keer bekeken. Op KLIK! komen ze meer vertellen over hun werk en laten ze hun film (Otto) zien, dit is de officiële Nederlandse inzending voor de komende Oscars.

Eric Daniels
Daniels werd bekend bij het grote publiek als EFX animator van o.a. Frozen en Big Hero 6 voor Disney Studio, ook animeerde voor o.a. The Simpsons en Tarzan. Op KLIK! vertelt hij over de artistieke uitdagingen die hij overwon bij Disney Studio en hoe dit heeft geleid tot nieuwe oplossingen op het gebied van kunst en technologie.

PES
PES brengt met zijn animaties de gekste dingen tot leven, van een bokshandschoen die in broodbeleg verandert tot aan guacamole gemaakt van alles behalve avocado’s. Ook is hij de maker van de kortste film ooit genomineerd voor een Oscar. Op KLIK! geeft hij een presentatie over zijn inspiratiebronnen en een inkijkje in uniek behind-the-scenes-materiaal.

Tickets
Voor het KLIK! Amsterdam Animation Festival zijn naast een unlimited passen ook dagkaarten te verkrijgen. NBF-leden, studenten en CJP-houders krijgen korting. Alle NBF-leden hebben een mail ontvangen met een speciale link naar de kortingspagina.Tickets zijn verkrijgbaar via: http://www.klik.amsterdam/festival/tickets

Over KLIK!
Het KLIK! Amsterdam Animation Festival is een jaarlijks terugkerende viering van animatie in al haar verschijningsvormen. KLIK! geeft een podium aan animatie in de breedste zin van het woord en vertoont speelfilms, korte films, commercials, videospellen en installaties. De achtste festivaleditie vindt plaats van 27 oktober – 1 november 2015 in EYE, Amsterdam. Voor haar competities ontving KLIK! dit jaar meer dan 1800 inzendingen uit 80 landen.

Bron: Klik!