JA, IK WIL! binnen vijf dagen Goud

JA, IK WIL! heeft binnen vijf dagen de Gouden Film status bereikt. De nieuwe romcom van regisseur Kees van Nieuwkerk heeft nu al meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen weten te trekken. Vanmiddag werden Thijs Römer en Martijn Lakemeier te Sofitel Legend The Grand Amsterdam verrast met de Gouden Film. Aan Mary Borsato was de eer om de award namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uit te reiken.

In JA, IK WIL! ontmoeten we Roos (Elise Schaap), een mooie, leuke, succesvolle vrouw van begin dertig. Steeds als ze begint te dromen van een huwelijk, wordt ze gedumpt. En dan wordt ze ook nog eens uitgenodigd op de bruiloften van haar exen (o.a. Jeroen Spitzenberger) en haar beste vriend (Thomas Cammaert). Om zichzelf niet te laten kennen, neemt ze haar jongere stagiair Daan (Martijn Lakemeier) mee naar alle ceremonies. Ze raakt veelvuldig verzeild in gênante situaties en valt als een blok voor de charmes van haar aantrekkelijke arts (Thijs Römer). Men zegt wel: “Van een bruiloft, komt een bruiloft”, maar is hij de ware Jacob tegen wie ze “Ja, ik wil!” zal zeggen?

JA, IK WIL! is een film van regisseur Kees van Nieuwkerk, die eerder verantwoordelijk was voor PAK VAN MIJN HART, en is geschreven door scenarioschrijvers Alma Mathijsen en Elle van Rijn. De film is geproduceerd door Kaap Holland Film en tot stand gekomen met steun van Warner Bros. International Television Production Holding B.V., distributeur Entertainment One Benelux, RTL Entertainment en met een bijdrage uit Suppletie en de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds. JA, IK WIL! is momenteel in 124 zalen te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film: Elle van Rijn en Alma Mathijsen.

Bron: Nederlands Film Festival