Producent Sinterklaasfilm heeft lak aan Pieten-discussie

De producenten van De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes hebben de film niet aangepast vanwege de discussie rond Zwarte Piet.

In de kinderfilm die nu te zien is in de bioscoop, dragen de Pieten-acteurs pruiken met zwarte krulletjes, zijn hun lippen rood gestift en zijn ze zwart geschminkt.Het is de vierde bioscoopfilm die is gebaseerd op de televisieserie De Club van Sinterklaas, waarin vaste personages als Coole Piet, Testpiet en Muziekpiet allerlei problemen moeten overwinnen zodat de kinderen uiteindelijk op tijd hun cadeautjes krijgen.

De films doen het goed in de bioscoop. Vorig jaar trok De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard ruim 240.000 bezoekers. De nieuwste film gaat over een man die boos is omdat hij vroeger nooit cadeautjes kreeg.Het is de enige Nederlandse Sinterklaasfilm die dit jaar uitkomt. Wel gaat er komende week nog een Vlaamse Sinterklaasfilm in première, Ramon & het paard van Sinterklaas. Hierin wordt wél rekeninggehouden met het omstreden uiterlijk van Zwarte Piet. Sinterklaas, gespeeld door bekend acteur Jan Decleir, heeft hier slechts één Piet. Deze is niet volledig zwart geschminkt, zijn blanke gezicht zit vol donkere vegen.

Bron: AD