DDG & VERS avond: Het geheim van de Nederlandse jeugdfilm op dinsdag 20 oktober

Nederlandse jeugdfilms zijn succesvol en reizen de hele wereld over. Internationaal worden ze bekroond en geprezen en onze producties worden tot de top van de wereld gerekend. Ook vinden er steeds meer internationale co-producties plaats en worden er zelfs buitenlandse remakes gemaakt. Is het toeval dat onze jeugdfilms in binnen- en buitenland zo succesvol zijn? Of is dit het resultaat van een lange ontwikkeling van onze nationale jeugdfilm traditie? En hoe kunnen we de kwaliteit waarborgen voor de toekomst?

De avond wordt gepresenteerd door Monique Ruinen, Consulent Speelfilm bij het Nederlands Filmfonds, met veel expertise op het gebied van jeugd- en familiefilms. Zij zal een korte presentatie geven over de ontwikkeling van de Nederlandse jeugdfilm, de kenmerken die ons (internationaal) succes bepalen en de kansen en valkuilen voor de toekomst. Aan de hand van Oorlogsgeheimen (2014) zal zij in gesprek gaan met de makers van deze gelauwerde film, in de hoop het geheim van het succes van onze jeugdfilm te ontsluieren.

Scenarioschrijver Karen van Holst-Pellekaan, regisseur Dennis Bots en producent Harro van Staverden (Bijker Film) schuiven aan om inspirerende verhalen te vertellen over het maakproces van de film. Van het schrijfproces tot het regisseren van kinderen, van de promotie tot het betreden van de internationale markt – alle stadia komen aan bod. En uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.

De gesprekken worden geïllustreerd door diverse fragmenten uit Oorlogsgeheimen. Dus ook als je de film niet gezien hebt, zul je toch een interessante avond beleven. Maar voor wie wil, is Oorlogsgeheimen nog te zien via Pathe Thuis.

Interesse om te komen? Meld je dan aan via Eventbrite, introducees zijn van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid om verder te praten aan de bar van Het Ketelhuis.
Ontmoet je collega’s bij het aanschuifdiner:
Kom voorafgaand aan de filmvertoning gezellig eten in Het Ketelhuis. Doe mee aan het aanschuifdiner. Je hebt al een dagschotel voor 12,00 euro (ter plekke te betalen). Je kunt zien wat er die dag op het menu staat via: http://www.ketelhuis.nl/eten-drinken-bij-de-ketelkeuken.

Als je je kaartje reserveert, geef dan ook even aan of je bij het aanschuifdiner aanwezig bent.

Datum: dinsdag (!)  20 oktober
Aanschuifdiner: vanaf 18.15 uur
Aanvang zaalprogramma: 20.00 uur
Locatie: Bioscoop Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Westergasfabriek, Amsterdam