SAVE THE DATE 27 oktober – 1 november 2015 KLIK!

KLIK! Amsterdam Animation Festival is weer in EYE. De achtste editie – van 27 oktober tot en met 1 november – brengt de meeste verrassende, originele en oogstrelende producties bij elkaar. Verwacht het beste op animatiegebied met speelfilms, korte animaties, nieuwe afleveringen van de Cartoon Network hitserie We Bare Bears en presentaties van filmmakers als Tommy Moore en Disney’s Eric Daniels.

Voor de internationale competitie selecteerde KLIK! de beste inzendingen uit meer dan tachtig landen. Ze zijn te zien in programma’s als Animated Shorts, Dutch Delights, Political Animated Shorts, en Emerging Animation Nations. Ook brengt KLIK! langverwachte speelfilms als Kahlil Gibran’s The ProphetLong Way North, lezingen, masterclasses en een programma rond het werk van filmmakers uit de Arabische wereld, met films over oorlog, revolutie en de Arabische lente.

Dit jaar is er ook bijzondere aandacht voor het gebruik van traditionele materialen en technieken in het themaprogramma Rock, Paper, Scissors. Voor kinderen is er mini-me, een programma met Animated Shorts for Kids. KLIK! maakt ruimte voor ontmoetingen in de vakwereld met Consultation Hours en het Debutante Ball en viert het internationale succes van Nederlandse filmmakers in het programma Dutchies Working Abroad From Home.

Klik hier voor het complete overzicht.

Bron EYE