Vier Nederlandse producties zijn genomineerd voor een International Emmy Kids Award. Het gaat om het programma De Zandtovenaar en de Oorlog, de serie Taart en de films Rabarber en Jongens.

De Zandtovenaar en de Oorlog is een tv-special, een coproductie van RKK en Joodse Omroep, waarin zandkunstenaar Gert van der Vijver het waargebeurde verhaal optekent van Herman Silbernberg. Deze Joodse jongen zat op veel onderduikadressen, moest schuilen voor de bombardementen en trok langs de slagvelden op zoek naar een veilig heenkomen.
Na de bevrijding keerde Herman Silbernberg terug naar Nederland. Zijn tekeningen en verhalen vormden de basis van het programma De Zandtovenaar en de oorlog. De tv-special is in mei 2014 uitgezonden.

De kinderserie Taart is genomineerd in de categorie beste televisieseries. Het programma van de VPRO gaat over de achtjarige Kadir die zijn moeder verliest en vervolgens alles uit de kast haalt om zijn vader wat gelukkiger te maken.

De films Rabarber en Jongens dingen mee naar de prijs voor beste televisiefilm of miniserie. Jongens gaat over de opbloeiende liefde tussen twee tieners en won eerder al tal van prijzen. In Rabarber maken twee tieners een instructiefilm voor hun kibbelende ouders.

De Emmy Kids Awards worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Het eerstvolgende Emmy-gala is in de eerste week van april 2016, dit keer niet in New York maar in Cannes.
Door: ANP