Gouden Film status voor SCHONE HANDEN

Gisteren is hoofdrolspeler Jeroen van Koningsbrugge op de set van zijn nieuwe programma Beste Kijkers verrast met de Gouden Film voor SCHONE HANDEN. De film heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen weten te trekken. Aan tegenspeelster Thekla Reuten was de eer om de Gouden Film te overhandigen namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

SCHONE HANDEN is een spannende thriller gebaseerd op de misdaadroman van René Appel. Sylvia (Thekla Reuten) heeft te lang weggekeken van de bloeiende drugshandel van haar man Eddie (Jeroen van Koningsbrugge). Maar als de politie steeds vaker op de stoep staat, dringt pas goed tot haar door hoe diep hij erin verzeild is geraakt. Als alles fout dreigt te gaan, probeert Sylvia haar twee kinderen te beschermen en het misdaadmilieu te ontvluchten. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Eddie zal nergens voor terugdeinzen om ‘de familie’ bij elkaar te houden.

SCHONE HANDEN is een film van regisseur – en tevens scenarioschrijver – Tjebbo Penning en wordt geproduceerd door Petra Goedings en Maaike Benschop in samenwerking met coproducenten Peter Bouckaert en Ate de Jong. De film is tot stand gekomen met steun van de Belgische Taxshelter voor Filmfinanciering, het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Screen Flanders en het agentschap ondernemen, VAF en Stichting Abraham Tuschinski Fonds en in samenwerking met RTL Entertainment. SCHONE HANDEN wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is op dit moment nog in 113 zalen te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Bij de Gouden Film werd tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan Tjebbo Penning en Carl Joos, de scenarioschrijvers van de film.

www.schonehandendefilm.nl