Winnaars NFF Studenten Competitie

Vandaag zijn tijdens de 35e editie van het Nederlands Film Festival de awards van de NFF Studenten Competitie  uitgereikt om afgestudeerde beloftes in de schijnwerpers te zetten. De winnaars zijn David-Jan Bronsgeest voor BROKER (Tuschinski Award), Thessa Meijer voor ERKHII MERGEN, OR WHY THE MARMOT DOESN’T HAVE A THUMB (Dioraphte Award) en Tessa Beijer en Julia Rombout voor NACHTOORD.

De NFF Studenten Awards zijn uitgereikt tijdens de NFF Talentdag, die onderdeel uitmaakt van de Nationale Film Conferentie. De Tuschinski- en Dioraphte Award zijn vandaag uitgereikt door een jury bestaande uit Gawie Keyser (filmjournalist), Juliètte Jongma (directeur van haar eigen gelijknamige galerie), Michiel Snijders (producent), Paul Cohen (regisseur) en Tallullah Hazekamp Schwab (regisseur en scenarist).

De Tuschinski Award is voor de regisseur van de beste afstudeerfilm 2015 en bestaat uit een bedrag van €5.000,-, beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV. David-Jan Bronsgeest ontving deze voor BROKER, een duistere thriller waarin een orgaanhandelaar worstelt met zichzelf en met de wereld waarin hij al jaren opereert. Hij verdient er goed mee, maar zijn geweten speelt op en hij besluit een meisje te redden.

De Dioraphte Award gaat uit naar een opvallend en onderscheidend crewlid. De prijs bestaat uit een bedrag van €5.000,- beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte, een privaat fonds dat kunst en cultuur breed ondersteunt om onder andere filmtalent te helpen een zo groot mogelijk publiek te inspireren. De award is uitgereikt aan regisseur Thessa Meijer voor ERKHII MERGEN, OR WHY THE MERMOT DOESN’T HAVE A THUMB. Een tragikomische film waarin een oude Mongoolse man een spoor van verwarring achterlaat, wanneer hij zijn dode paard de stad uit trekt.

Tessa Beijer en Julia Rombout zijn voor hun film NACHTOORD door juryleden Frank Hoeve (BALDR Film) en Laurette Schillings (Topkapi Films) bekroond met de Filmproducenten Nederland Award. De prijs stimuleert jong productietalent om inhoud te geven aan het vak van producent als creatief ondernemer, motor en maker en bestaat uit een geldbedrag van €5.000,- te besteden aan een nieuwe productie. NACHTOORD is een moderne film noir waarin de ingetogen sleutelmaker Said zijn troosteloze bestaan ‘s nachts op bijzondere wijze weet te verrijken met behulp van kunst, muziek, literatuur én een gekopieerde sleutel.

Bron: Nederlands Film Festival