A Perfect Day winnaar op Film by the Sea

De film A Perfect Day van Fernando León De Aranoa is in de prijzen gevallen op Film by the Sea, het festival in Vlissingen. De film won de Diorapthe Film- en Literatuur Award.

A Perfect Day vertelt het verhaal over een groep hulpverleners die proberen de watervoorziening van een verlaten gemeenschap in een Bosnisch oorlogsgebied te redden. De film, gebaseerd op het boek Dejarse Llover van Paula Farias, is volgens de vakjury “een film met een grote noodzaak”. De auteur (ook voormalig voorzitter van Artsen Zonder Grenzen Spanje) was aanwezig bij de uitreiking.

Tijdens Film by the Sea in Vlissingen, dat film en literatuur als hoofdthema heeft, werden nog meer prijzen uitgereikt. Zo ging de Sylvia Kristel Award naar actrice Genevieve Gaunt. De Parel, de publieksprijs voor de beste boekverfilming van het afgelopen jaar, ging naar Still Alice van regisseurs Wash Westmoreland en Richard Glatzer. De film, met in de hoofdrol Julianne Moore die vecht tegen alzheimer, is gebaseerd op het boek ‘Ik mis mezelf’ van schrijver Lisa Genoza.

Zoals al bekend ontving actrice Monic Hendrickx (Penoza) de Grand Acting Award van Film by the Sea. Die prijs reikt het festival uit aan filmmakers of acteurs die bijzondere verdiensten hebben verricht voor de filmindustrie. Eerder kregen Morgan Freeman, Sir Ben Kingsley, Michael Nyqvist, Stanley Tucci, Jan Decleir en Rutger Hauer deze award.

Bron: Telegraaf