Tien Nederlandse producties goed ontvangen op TIFF

De vertoning van 10 Nederlandse majoritaire en minoritaire films is op TIFF 2015 niet onopgemerkt gebleven.

Regisseurs, producenten, en cast & crew van de diverse films waren samen met EYE International, het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Commission en Film Producenten Nederland aanwezig bij de (wereld)premières in Toronto. Full Contact, The Paradise Suite, (Otto), Schneider versus Bax, Neon Bull, The Idol, The Lobster, Francofonia, The Event en The Ardennes werden goed ontvangen door het Canadese publiek en de internationale pers. Ook in de Talentlabs was Nederland vertegenwoordigt met Ricky Rijneke in het prestigieuze Talent Lab Toronto en Floor Onrust in het Producers Lab Toronto. Het Fonds nam deel aan de door TIFF georganiseerde industry debates over internationale financiering, coproductie en talentontwikkeling.
Internationale producenten uit o.m. Canada, de VS, Zuid-Amerika, het Midden Oosten, Azië en verschillende Europese landen waaronder Italië, Duitsland, Scandinavië en Engeland toonden gerichte en toenemende belangstelling voor de Nederlandse Film Production Incentive, waarbij zowel het percentage als de tijdige betaling van de cash rebate na oplevering van de financiële stukken (in plaats van aan het einde van het jaar) een doorslaggevende rol spelen.
Zuid-Afrika organiseerde een druk bezocht werkontbijt en was een uitstekende gelegenheid voor een intensivering van contacten met Zuid-Afrikaanse producenten vooruitlopend op het binnenkort te ondertekenen bilaterale coproductieverdrag. EYE International, Filmfonds, Film Commission en Film Producenten Nederland organiseerden zaterdagmiddag een networking drink voor internationale relaties.

Bron: Nederlands Filmfonds