Cinemasia Film Festival zoekt filmtalenten voor Filmlab 2016

Het CinemAsia Film Festival organiseert jaarlijks haar eigen CinemAsia FilmLAB en zoekt opnieuw opkomende filmtalenten. Drie filmmakers krijgen de kans om in aanloop naar het festival in een zeer intensief productieproces een korte film te maken over Nederlands-Aziatische identiteit met als thema ‘MUZIEK’. De films beleven hun wereldpremière tijdens de 9e editie van het CinemAsia Film Festival dat van 1 tot en met 6 maart 2016 in Amsterdam plaatsvindt.

Verhalen over muziek
CinemAsia doet een oproep aan (jonge) filmmakers om een voorstel in te dienen voor een korte film met als thema ‘muziek’.  Muziek roept het allemaal in ons op: emoties, herinneringen, sensaties. We associëren muziek met een tijd, een persoon en een plek: de kinderliedjes uit je vroege jeugd die je moeder zong in de kinderkamer, het liedje dat je altijd luisterde met je eerste liefde, de lol en de euforie met je vrienden luid zingend in de karaokebar tot diep in de nacht. Zomaar wat voorbeelden.

Welke rol speelt muziek in het dagelijkse leven? Hoe beïnvloedt muziek jou en je omgeving? Speelde je vader altijd op de gamelan of de erhu? Waarom zong je moeder oude Aziatische liedjes onder de douche? En is de Indo Rock cultuur ‘still alive’?

Professionele begeleiding, apparatuur en budget
Van alle ingezonden voorstellen worden er drie geselecteerd. Ervaring met films maken is geen vereiste, wel wordt o.a. sterk gelet op de motivatie en een goed verhaal dat ingaat op de Nederlands-Aziatische identiteit en het thema muziek. Naast professionele begeleiding, worden camera’s beschikbaar gesteld door Cam-a-lot en zal postproductiebedrijf Filmmore helpen met de kleurcorrectie. Ook ontvangen de filmmakers een budget van 500 euro.

Deadline 5 oktober
De deadline voor de inzendingen is 5 oktober 2015. Voorstellen kunnen gestuurd worden naar filmlab@cinemasia.nl. Kijk voor meer informatie op www.cinemasia.nl.

CinemAsia is een filmfestival dat het Nederlandse publiek en de Nederlandse filmindustrie een breed beeld geeft van de hedendaagse Aziatische cinema met zowel nieuwe films die grote populariteit in Azië genieten als films met een sterke artistieke visie. Naast cultuur en entertainment uit Azië, is CinemAsia een broedplaats voor opkomende mediamakers én een plek voor uitwisseling van verhalen over de Aziatische diaspora.

Bron: CinemAsia