Interstellar en Inception Visual Effects supervisor Paul Franklin op het NFF

Op zaterdag 26 september zal tijdens de NVX Visual Effects dag Paul Franklin een presentatie  komen geven over de visual effects van Interstellar (Christopher Nolan, 2014). Paul Franklin is een van  de oprichters van het succesvolle visual effects huis Double Negative. Daarnaast is hij de vaste visual effects supervisor van Christopher Nolan. Voor zijn werk aan The Dark Knight kreeg hij een  oscar nominatie, en voor de visual effects van zowel Inception als Interstellar won hij een oscar.

Naast Franklin zal Tim Smit, de maker van de viral “What’s in the Box”, een presentatie geven over de Science fiction film waar hij op dit moment mee bezig is. Smit doet zowel de visual effects als de regie van deze speelfilm: een interessante combinatie.

De visual effects studenten van de film academie komen vertellen over hun eindexamen film “The Space Between Us”. Deze film heeft een zeer  uitgebreid visual effects traject met een indrukwekkend resultaat.

Post Panic geeft een presentatie over Sundays. Door middel van deze proofofconcept short gesponsord via kickstarter wisten de  makers de aandacht te trekken van Warner Brothers die binnen een week na release contact met ze opnam.

Traditiegetrouw zal deze dag de derde keer de award voor beste visual effects worden uitgereikt.

De NVX is de Nederlandse Vereniging van Visual Effects Professionals. Het is een vereniging waar visual effects professionals elkaar ontmoeten en inspireren. Naast jaarlijks een dag op  het NFF te organiseren richt de NVX zich op de ambachtelijke en inhoudelijke aspecten van visual effects en zet zich in voor bevordering, professionalisering en erkenning van visual effects in Nederland.

Kaarten voor de NVX Visual Effects dag kunnen besteld worden via de website van het Nederlands Film Festival. Toegang is gratis voor leden van de NVX. Het programma is van 10:00 uur tot 13:00  uur in de Pandora zaal van TivoliVredenburg op zaterdag 26 september.

Film Festival: https://www.filmfestival.nl/profs_nl/evenementen/nvxvfxdag2015

Bron: NVX: www.vfxprofessionals.nl