Genomineerden FPN Award bekend

De genomineerden van de FPN Award zijn bekend gemaakt.

De genomineerden zijn:

– Eleanora de Rijke voor MY SILICONE LOVE
– Jessie Mentjox en Rogier Kramer voor JACK (A JOURNEY TO FULFILLMENT)
– Julia Rombout en Tessa Beijer voor NACHTOORD

De Filmproducenten Nederland Award gaat naar de beste pas afgestudeerde producent van 2015. De award is in het leven geroepen om jong productietalent te stimuleren om inhoud te geven aan het vak van producent, waarbij de producent als creatief ondernemer, motor en maker centraal staat.

FPN leden Frank Hoeve (BALDR Film) en Laurette Schillings (Topkapi Films) vormen dit jaar de jury voor de Filmproducenten Nederland Award.

De NFF Studenten Awards worden uitgereikt tijdens de Talentdag op dinsdag 29 september om 15:30 uur in TivoliVredenburg. De NFF Talentdag is onderdeel van de Nationale Film Conferentie. Bekijk hier het complete programma.

NFF Studenten Competitie

De FPN Award is onderdeel van de NFF Studenten Competitie. Hier worden naast de FPN Award ook de Tuschinski Award voor beste afstudeerfilm & de Dioraphte Award voor een opvallend en onderscheidend crewlid uitgereikt.

De genomineerden voor de Tuschinski Award voor beste afstudeerfilm & de Dioraphte Award  zijn:

Tuschinski Award

– BESTE VRIENDEN van Ruwan Heggelman
– BROKER
van David-Jan Bronsgeest
– TUSSENTIJD
van Christian van Duuren

De Tuschinski Award wordt mede mogelijk gemaakt door Pathé Theatres B.V.

Dioraphte Award

– Brian Scherbinski (3D visual effects supervisor), Nina Lankveld (VFX set supervisor) en Wouter Gilsing (2D visual effects supervisor) voor THE SPACE BETWEEN US
– Marjoke Haagsma (director of cinematography) voor TARIKAT
– Thessa Meijer (regisseur) voor ERKHII MERGEN OR, WHY THE MARMOT DOESN’T HAVE A THUMB

De Dioraphte Award wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Dioraphte en gaat uit naar een crewlid dat zich op opvallende en bijzondere wijze weet te onderscheiden.

Bron: FPN