NBF & The Academy of Motion Pictures presenteren: Dutch ACES seminar – the sequel met Theo van de Sande op 29 september

“The Academy Color Encoding System (ACES) is becoming the industry standard for managing color throughout the life cycle of a motion picture or television production”

Wegens het grote succes van het eerste ACES seminar in 2013, met en door de drijvende kracht achter ACES Jim Houston, organiseert de NBF op veler verzoek een vervolgseminar tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. ACES is in de afgelopen 2 jaar de industriestandaard geworden. Er zijn vrijwel geen bedrijven meer die ACES niet gebruiken of ondersteunen. Was het eerste seminar vooral bedoeld om ACES te introduceren, dit vervolg gaat over het praktisch gebruik van ACES: wat zijn de do’s en don’t’s op de set en in de postproductie?

Sprekers

In samenwerking met The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences verheugt het ons zeer dat we award-winnende en alom geprezen DOP Theo van de Sande als hoofdspreker mogen verwelkomen. Hij zal dieper ingaan op ACES in de praktijk op de filmset. Daarnaast zal de gerenommeerde colorist en ACES-expert Dado Valentic (UK) een presentatie geven over de aspecten van ACES tijdens de postproductie (Dado Valentic op Vimeo).

Wat is ACES?
ACES is een gestandaardiseerde aanpak, het is een nieuwe manier van omgaan met kleur in het filmen, creëren, bekijken en verwerken van digitale filmbestanden. ACES garandeert de makers dat de kleuren ondanks vele verschillende productiemethodes altijd hetzelfde zullen zijn. ACES wordt vandaag de dag in de toonaangevende filmindustrieën over de hele wereld toegepast.

Lees hier alles over ACES op de website van The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences

Voor wie is het seminar?
De presentaties zijn op hoog technisch niveau en zijn interessant voor zowel producenten en regisseurs als DOP’s, belichters en assistenten. Daarnaast voor editors, VFX en coloristen.

Kennismaking met ACES gerelateerde producten
Om nog beter te laten zien wat ACES in de praktijk betekent zullen er voor en na het programma in de zaal verschillende producten getoond worden die klaar zijn voor gebruik met ACES. Op deze manier is er de mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwste technieken en pakketten van toonaangevende partijen uit de markt.

Programma
19:00 – 20:00 Inloopborrel en mogelijkheid tot kennismaking met ACES gerelateerde producten
20:00 – 22:00 Programma
22:00 – 23:00 Borrel en mogelijkheid tot kennismaking met ACES gerelateerde producten

Wat: Dutch ACES Seminar – the sequel
Wanneer: dinsdag 29 september 2015
Waar: Cloud Nine zaal, Tivoli Vredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht
Kosten: NBF-leden gratis, niet-leden €25,- (inclusief 4 consumptiebonnen), studenten €10,- (tickets)

Tickets voor het seminar kunnen worden aangeschaft via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nbf-the-academy-of-motion-pictures-presenteren-dutch-aces-seminar-the-sequel-met-theo-van-de-sande-18531334721.