Nationale Film Conferentie op het NFF op maandag 28 en dinsdag 29 september

Gisteren was het zover, de programmapresentatie van de 35e editie van het Nederlands Film Festival – meteen ook in zijn volledigheid te vinden via www.filmfestival.nl. Een handig overzicht van alle bijeenkomsten voor professionals volgt later deze week via de site van het NFF, maar bij deze alvast wat meer informatie over de Nationale Film Conferentie via onderstaand bericht en op www.filmfestival.nl/nationale-film-conferentie.

Beste filmprofessional,

De veelheid aan bijeenkomsten, discussies, pitches, lezingen en workshops die traditiegetrouw tijdens het Nederlands Film Festival plaatsvinden, worden zo veel mogelijk gebundeld in de Nationale Film Conferentie. Een tweedaagse conferentie over de State-of-the-Art van de Nederlandse film en televisiesector. Via deze weg wijzen we u graag op de agenda, het programma en de kaartverkoop.

De eerste Nationale Film Conferentie staat in het teken van het hoofdthema Grenzeloos Nederlands en agendeert de internationale ontwikkeling en potenties van de Nederlandse film en zijn makers. In presentaties, workshops en case studies wordt ingegaan op innovatie, nieuws en trendsettende onderwerpen met sprekers uit binnen- en buitenland. Het accent op de tweede dag van de conferentie ligt op talent – van aanstormende tot gerenommeerde makers – én op distributie en vertoning. Door een groot aantal bijeenkomsten in twee dagen tijd op één locatie – TivoliVredenburg – te laten plaatsvinden en (deels) in samenwerking met diverse branche- en belangenorganisaties, wil het festival de interactie tussen de deelnemers bevorderen, ook in informele zin.

Maandag 28 september | 9:00-18:30
De eerste dag van de Nationale Film Conferentie bestaat uit een plenair ochtendprogramma en een facultatief middagprogramma, georganiseerd in samenwerking met diverse brancheorganisaties. In de middag vinden diverse sessies parallel plaats, waar u uit kunt kiezen.

Dinsdag 29 september | 9:30-19:00
Dag twee bestaat uit verschillende componenten, waarbij veel aandacht uitgaat naar de NFF Talent-programma’s. Ook op dinsdag lopen een aantal sessies parallel. Een rijkgevulde dag voor nieuwe makers met de uitreiking van de Studenten Awards en de Wildcards, maar ook jonge getalenteerde gamers tonen zich in de expo INDIGO. Daarnaast zijn er bijeenkomsten en presentaties over distributie en vertoning, de Digital Storytelling Pitch en het Worldbuilding Seminar.

Programma & tickets
Voor het volledige én actuele programma en de kaartverkoop verwijzen we u graag naar filmfestival.nl/nationale-film-conferentie.

Vragen over het programma, de sprekers en de kaartverkoop kunt u richten aan Juliette Jansen via Juliette@filmfestival.nl.

Graag tot ziens in Utrecht!

Hartelijke groet,
Willemien van Aalst
Directeur