Call for entry: Pitch@NFF 2015

ShortsTV, hét tv-kanaal voor korte films, biedt je tijdens het 35e Nederlands Film Festival de kans om je nieuwe korte filmproject te pitchen tijdens de wedstrijd The Pitch. De winnaar krijgt €5.000,- productiebudget plus professionele begeleiding door ShortsTV. Daarnaast wordt de winnende pitch gepromoot op Cinecrowd.nl om nog een additioneel budget van €5.000,- via crowdfunding voor het project te realiseren.

Wat is The Pitch?

Na eerdere edities hebben we besloten The Pitch wat spannender te maken, en wat veranderingen door te voeren – met onder meer een live finale tegenover een jurypanel van experts.

Je krijgt 30 seconden om je idee – The Pitch – voor een volgend kortfilmproject live op het NFF te presenteren. De pitches worden vervolgens via Facebook aan het publiek voorgelegd, aangevuld met een 15 seconden reel met eerder werk.  Bijvoorbeeld een korte film of een showreel (die met toestemming vertoond mag worden). De vier pitches met de meeste stemmen gaan automatisch door naar de finale, de vijfde finalist wordt door het NFF aangewezen.

Als je aanmelding geaccepteerd is, word je op het Nederlands Film Festival uitgenodigd om op donderdag 24 september je pitch rechtstreeks voor de camera te doen, in 1 take.

De finale vindt plaats op maandag 28 september, met live publiek en in aanwezigheid van een jurypanel van experts. Voor de finale krijgt iedere deelnemer 2 minuten, plus een additionele demoreel van 45 seconden. De winnaar wordt diezelfde avond uitgeroepen.

Kijk voor uitgebreide informatie op The Pitch pagina op www.eu.shorts.tv

Tot ziens op het festival!
Hartelijke groet,

SHORTSTV, Nederlands Film Festival & Cinecrowd