Aankondiging Europadag 2015: The Digital Revolution

Creative Europe Desk NL | Dutchculture nodigt u graag uit voor de Europadag 2015. Deze vindt plaats in de middag van  vrijdag 18 september in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Tijdens deze conferentie onderzoeken we de impact van de digitale revolutie op de culturele en audiovisuele sector, onder andere op gebied van auteursrecht. Welke kansen en bedreigingen zijn er voor makers, distributeurs, financiers en de consument? Welk verschil kan een Europese Digital Single Market maken? Diverse standpunten en belangen komen gedurende de dag aan bod. We hebben een afwisselend programma samengesteld met een keynote, interessante case studies uit zowel de culturele als audiovisuele sector en diverse paneldiscussies waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor het publiek.

Wilt u er bij zijn? Klik dan hier om u in te schrijven.

PROGRAMMA
De introductie is van Cees de Graaff (directeur DutchCulture) en een afgevaardigde van de Europese Commissie gaat in op de huidige stand van zaken met betrekking tot de Digital Single Market-strategie.

Sprekers:
Michael Gubbins (UK) (keynote)
Medeoprichter SampoMedia en consultant op het gebied van film en digitale media, voormalig editor bij Screen International

Lucie Guibault
Universitair hoofddocent auteursrecht en intellectuele eigendomsrecht aan het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de Universiteit van Amsterdam. Tevens is Guibault auteur van rapporten in opdracht van de Europese Commissie en het European Audiovisual Observatory.

Alexia Krief (FR) (case study MEDIA)
Coördinator van VoD-platform Walk This Way, dat experimenteert met nieuwe economische modellen. Walk This Way is een project  van distributeur Under The Milky Way.

Maarten Brinkerink (case study Cultuur)
Coördinator van Europeana Space bij Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

PiPS:lab (interactieve poll)
In het tweede gedeelte van het programma nodigt theatergroep PiPS:lab het publiek uit om via een interactieve poll deel te nemen aan de paneldiscussie.

Paneldiscussie:
Tijdens bovengenoemde poll wordt bij iedere stelling geschakeld naar een panel van experts op het podium. Naast Michael Gubbins en Lucie Guibault nemen ook de volgende personen plaats in het panel:

Robbert Barruch (Buma/Stemra)
Paul Keller (Kennisland, Creative Commons Nederland)
Robert Alberdingk Thijm (scenarioschrijver, secretaris van Stichting Lira en bestuurslid van Stichting Rechtshulp Auteurs)
San Fu Maltha (filmproducent Fu Works, bestuur Stichting de Thuiskopie en bestuurslid AGICOA, namens Sekam)

De dag wordt gemodereerd door Natasja van den Berg, columniste en partner bij onderzoeks- en strategiebureau Tertium.

Praktische informatie:
Datum: vrijdag 18 september 2015
Aanvang programma: 13:00 uur (deuren open om 12:30 uur)
Einde programma: 17:00 uur, met aansluitend netwerkmoment
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179 in Amsterdam
Deelname: gratis
Aanmelden: via het inschrijfformulier

De Europadag 2015 wordt georganiseerd door Creative Europe Desk NL met medewerking van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag.

Bron: Mediadesk Nederland