A HOLE IN MY HEART Nederlandse inzending Oscars Korte Fictiefilm

De korte fictie film A HOLE IN MY HEART (originele titel: Un Creux dans mon Coeur) van regisseur Mees Peijnenburg is uitgekozen om namens Nederland ingezonden te worden naar de Academy of Motion Picture Arts & Sciences in de categorie Live Action Short Film.

De film maakt hiermee kans op het winnen van een Academy Award for Best Live Action Short Film, oftewel een Oscar®. De film werd gekozen door de Oscar® selectiecommissie Korte Film, welke bestond uit een onafhankelijke jury van Nederlandse filmprofessionals. A HOLE IN MY HEART is in eigen beheer geproduceerd door Halal en kwam tot stand met dank aan de VERS Award 2012 (filmprijs voor nieuw talent) en met steun van het Nederlands Filmfonds.

Volgens de jury komen in A HOLE IN MY HEART alle elementen van een goede film op een perfecte manier samen: regie, scenario, acteurs, cameravoering, editing en muziek. De regisseur creëert een mooie balans tussen droevige en vrolijke elementen, waardoor het verhaal je grijpt en met zich mee voert.

Gisteren werd bekend dat A HOLE IN MY HEART is geselecteerd door het prestigieuze London BFI Film Festival om deel te nemen aan een nieuw competitie-onderdeel van het festival: de London BFI Short Film Award. Slechts 12 films zijn geshortlist om aan deze competitie deel te mogen nemen, waaronder dus de film van Peijnenburg. Het festival vindt plaats van 7 – 18 oktober 2015.

Hoofdpersoon in de film is Henri, een 19-jarige Fransman, die wordt geconfronteerd met de vergankelijkheid en de kwetsbaarheid van het leven, na het overlijden van een dierbare door een verkeersongeluk. Soms gebeurt er iets in je leven waardoor alles stil valt. Zo stil dat alles zinloos wordt. Alsof alles is blijven steken.

A HOLE IN MY HEART ging begin 2015 in première tijdens de Berlinale (Generation 14Plus) en is vervolgens voor een groot aantal internationale festival geselecteerd, waaronder het gerenommeerde Oberhausen International Short Film Festival (Duitsland), Festival de Finos Filmes Curtos (Brazilië), Palm Springs International ShortFest (VS) en Odense International Film Festival (Denemarken). In Nederland is de film in september in de bioscoop te zien, tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Mees Peijnenburg (1989) studeerde in 2013 af aan de Nederlandse Film Academie met de korte film COWBOYS JANKEN OOK, welke in première ging tijdens de Berlinale (Generation) in 2014 en vervolgens werd geselecteerd voor 26 internationale festivals. De film kreeg lovende recensies en won maar liefst 8 prijzen. In 2014 maakte Peijnenburg de korte film BLOEDHOND die in 2015 in première ging tijdens het Internationale Film Festival Rotterdam.

Halal is een Amsterdams filmproductiehuis en fotografie agentschap, opgericht in 2010. Halal produceerde afgelopen jaar naast A HOLE IN MY HEART, de korte films SPOETNIK en ZEEZUCHT die beide in première zullen gaan tijdens het Nederlands Film Festival. Tevens produceerde Halal de speelfilm PRINS van Sam de Jong, met 8 nominaties een serieuze kanshebber voor een Gouden Kalf tijdens het Nederlands Film Festival.

EYE International organiseert de kwalificatievertoningen van de korte film in Los Angeles en verzorgt de inzending van A HOLE IN MY HEART naar de Academy. Op 14 januari 2016 zal de Academy de nominaties bekend maken in alle categorieën, waaronder die voor Live Action Short Film. De Oscars® worden uitgereikt op 28 februari 2016.

Bekijk hier de trailer van A HOLE IN MY HEART (Un Creux dans mon Coeur) :
http://halal.amsterdam/item/un-creux-dans-mon-coeur/