Animatiefilm Hartstocht wint 48 Hour Project Rotterdam

De korte film Hartstocht heeft vrijdagavond het 48 Hour Film Project in Rotterdam gewonnen. De inzending van regisseur Lennart Pieters versloeg 52 films, die tijdens het afgelopen weekend binnen 48 uur gemaakt werden.

Het is voor het eerst in Nederland dat een animatiefilm de wedstrijd wint. Hartstocht is het romantische reisverhaal van een donorhart, dat dankzij het transport van een bekwame orgaankoerier op exact de juiste plaats terecht komt. Regisseur Lennart Pieters (29) valt met zijn debuutfilm direct in de prijzen. Het team van Pieters bestond uit slechts zeven mensen, die in het dagelijks leven werkzaam zijn bij het Rotterdamse bedrijf Funk-e Animations.

Alle onderdelen van de film kwamen in één weekend tot stand: van het script tot aan het ontwerp van de personages en van de geluidseffecten en muziek tot aan de uiteindelijke animatie. De vakjury bestond uit acteurs Joke Bruijs en Cynthia Abma en regisseur Peter Hoogendoorn. “We werden meteen gepakt door het verhaal, waar de emotie vanaf spatte”, aldus de jury. “We konden bovendien nergens ook maar een foutje ontdekken, wat toch heel bijzonder is als je een film binnen 48 uur volledig geanimeerd hebt. Dit team heeft de hoofdprijs verdiend, omdat alles in harmonie was.”

Het team van Funk-e Animations zal in mei 2016 Rotterdam vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale van het 48 Hour Film Project in Atlanta. Hartstocht wordt zondagavond vertoond tijdens de slotavond van de Pleinbioscoop in Rotterdam.

Bron: AD