Cross Media Café op 4 september

De media industrie maakt zich op voor een nieuw seizoen met nieuwe crossmediale concepten. Afgelopen week presenteerden veel omroepen hun najaarsprogrammering. Wat zijn ze van plan op gebied van transmedia storytelling, big data en streaming? Welke plannen heeft Beeld en Geluid op het gebied van Virtual Reality? En wat kunnen we verwachten van de Play appvan KPN?

Op vrijdag 4 september aanstaande organiseert iMMovator een Cross Media Café over de nieuwe crossmediale plannen die dit najaar de huiskamers gaan veroveren. Tijdens deze (gratis te bezoeken) vakbijeenkomst op het Media Park in Hilversum presenteren diverse mediabedrijven hun nieuwe projecten.

In het programma komen onder meer nieuwe programma’s en toepassingen van de omroepen aan bod. Zo presenteert Michiel Veenstra, dj/tv host van de NTR De soundtrack van je leven – het concept dat in 2014 de NTR Challenge heeft gewonnen. Met de app van ‘De Soundtrack van je leven’ maak je een filmpje met popmuziek die actueel was tijdens belangrijke momenten in je leven. Daarnaast wordt het NTR project Sprekend Nederland gepresenteerd door Sander Nieuwenhuijsen, NTR redacteur Wetenschap. Sprekend Nederland brengt door middel van de input die mensen leveren via een app Nederlandse accenten in kaart en onderzoekt welke beelden er aan accenten kleven.

Elsa de Gorter, hoofd digitaal van KRO-NCRV, presenteert de transmediale dramaseries 4JIM en Penoza van de KRO-NCRV. Kijkers van 4JIM konden via een app zelf beelden insturen voor de serie. Hoe kijkt de KRO-NCRV terug op dit concept? Daarnaast zal De Gorter ook ingaan op het het vernieuwde online concept vanSpoorloos en de interactieve videoplayer. De NOS is ook volop bezig geweest met de video’s op haar site. Dit jaar werden er op de Tour-site extra livestreams aangeboden – hoe kijkt de NOS hierop terug? En wat wordt er ontwikkeld in het NOS Lab? Lara Ankersmit, hoofd nieuwe media van NOS, gaat hierop in tijdens het Cross Media Café.

Naast de omroepen presenteren ook ander mediabedrijven hun nieuwe plannen en projecten. Zo presenteert Beeld & Geluid haar nieuwe Virtual Reality app. De app combineert videomateriaal van DSM en het Polygoonjournaal om de ervaring van mijnen over te brengen.

KPN is al jaren actief als aanbieder van digitale tv-diensten. Binnenkort  kan heel Nederland op een nieuwe, persoonlijke manier content bekijken via één app: de Play app van KPN. Tijdens het Cross Media Café presenteert Kjeld Beijer, manager interactieve tv deze nieuwe gebruikerservaring.

Het complete programma van het Cross Media Café Coming Soon is te vinden op deiMMovator website. Deelname aan het event is gratis na inschrijving. Het event begint om 13.30 uur in Studio 4 op het Media Park, en sluit om 16.30 uur af met een Happy New Year-borrel, georganiseerd door diverse partijen op het Media Park.

Bron: iMMovator/Broadcast Magazine