Première tweede reeks Teledoc Campus op Nederlands Film Festival

De tweede reeks Teledoc Campus gaat feestelijk in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht: zaterdag 26 september van 18.45 tot 22.15 uur in Rembrandt 1 (pauze: 20.00 uur).

De korte documentaires worden later dit jaar en begin 2016 uitgezonden op NPO 3. Teledoc Campus is een gezamenlijk project van NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds voor de ontwikkeling van documentairetalent.

U HEBT EEN PROBLEEM

De film van Esra Piké volgt Thea en Albert-Jan, twee leden van het bemoeizorgteam in Groningen, bij het intensieve traject dat zij aangaan met hun cliënten. Bemoeizorgers proberen mensen die door de mazen van het sociale vangnet zijn gevallen, terug te brengen binnen het systeem van reguliere zorgvoorzieningen voordat hun situatie nog meer verslechtert. Producent: IJswater Films, omroep: IKON.

WIE WIJ ZIJN

Een tweeluik van Eline Helena Schellekens over twee veerkrachtige jonge mensen die op eigen kracht volwassen zijn geworden in een vreemde wereld. Beiden zijn op hun zeventiende alleen in Nederland terechtgekomen. Op openhartige wijze maken Mariwan (26) en Bushra (21) je deelgenoot van hun herinneringen en toekomstdromen. Nu ze hier mogen blijven, vragen ze zich af: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen? Producent: Dutch Mountain Film, omroep: BOS.

NA DE ZOMER

Een impressionistische film van Ingrid Kamerling over reformatorische jongeren die na hun middelbare-schooltijd vertrekken uit de bible belt. Speciale lessen stomen hen klaar om overeind te blijven in een wereld vol bedreigende ideeën. In hun dagelijkse gesprekken met God uiten de scholieren hun twijfels en verlangens. Houden ze koers of raken ze het spoor bijster? Producent: Windmill Film, omroep: EO.

LEVEN LIEFDE & HIV

Een alleenstaande vrouw in Amsterdam en een Mexicaanse in Groningen, deze vrouwen zijn hiv-positief. Al sinds de jaren negentig is hiv een chronische ziekte; je gaat er niet langer dood aan. Maar het sociale stigma en het taboe dat op deze ziekte rusten, blijven bestaan. De film van Nadia Moussaid laat zien hoe het is om te leven met de ziekte in de hedendaagse maatschappij. Producent: CTM Docs, omroep: NCRV.

DE ALCHEMISTEN

Twee broers (28 en 31 jaar) denken een gouden beleggingsformule te hebben. Door een computer automatisch te laten handelen willen ze hun eigen emoties uitschakelen om zo geld te verdienen aan het emotionele beleggen van anderen. De resultaten vallen echter tegen. Om niet kopje onder te gaan, moeten ze alles uit de kast halen. En bovenal hun eigen emoties de baas blijven. Een film van Jona Honer. Producent: Een van de jongens, omroep: VPRO.

VOGEL VRIJ

In Vogel Vrij zien we wat er gebeurt als mens en dier het luchtruim moeten delen. In de visuele vertelling van Edward Cook worstelen diverse personages met hun merkwaardige relatie met de onvoorspelbare dwarsvliegers. Lukt het de mens alles naar eigen hand te zetten of heeft de natuur het laatste woord in de strijd om het luchtruim? Producent: Tangerine Tree, omroep: VARA.

U hebt een probleem en De alchemisten zijn ook geselecteerd voor de Debuutcompetitie op het Nederlands Film Festival.

Website Teledoc Campus