Floor Onrust geselecteerd voor Producers Lab Toronto

Floor Onrust van Family Affair Films is geselecteerd om deel te nemen aan het Producers Lab Toronto (9 t/m 12 september) tijdens de komende editie van het Toronto International Film Festival.

Het programma wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar georganiseerd door European Film Promotion (EFP) in samenwerking met de Ontario Media Development Corporation en Toronto International Film Festival. Het netwerkevenement is opgezet om Trans-Atlantische coproducties te stimuleren. Het Producers Lab Toronto heeft al meerdere coproducties tot stand gebracht, 17 voormalige deelnemers werken momenteel aan 17 projecten in verschillende productiefasen.

Floor Onrust maakt deel uit van een groep van in totaal 24 producenten uit Europa, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Gedurende vier dagen kijken zij naar projecten met een breder spectrum aan mogelijkheden voor financiering, distributie en creativiteit. De participanten nemen deel aan pitching sessies, casestudies en rondetafelgesprekken.

De producenten die zijn geselecteerd voor de Producers Lab Toronto hebben allen significante ervaring op het gebied van coproduceren en presenteren er hun nieuwe projecten met internationale marktpotentie.

Floor Onrust richtte in 2002, na haar afstuderen aan de Nederlandse Film Academie (2001), het productiebedrijf Family Affair Films op, dat gespecialiseerd is in urgente en eigentijdse fictiefilms met sterke auteurvisies en van hoge artistieke kwaliteit.

Zij heeft films geproduceerd als CODE BLUE (Cannes 2011, winnaar 2 Gouden Kalveren 2011) en kinderfilm HET LEVEN VOLGENS NINO (winnaar beste film Cinekid 2014 en beste film BUFF, Zweden 2015) en heeft  films gecoproduceerd waaronder NOTHING PERSONAL (Winnaar zes prijzen Locarno 2009 en 4 Gouden Kalveren 2009), THE BLUE WAVE (Berlinale 2013) en LABYRINTHUS (Toronto 2014). HISTORY’S FUTURE, debuutfilm van Fiona Tan, met daarin o.a. Mark O’Halloran, Denis Lavant en Brian Gleeson, zal begin 2016 in premiere gaan. Floor Onrust ontwikkelt momenteel Guido van Driel’s tweede speelfilm BLOODY MARY.

Bron: EYE International