Call for Entry Go Short 2016 is geopend

Stuur ons nu je korte film! Het Go Short team is gestart met de voorbereidingen voor de 8e editie. Vanaf nu kun je je film insturen. Alle films voltooid na 1 december 2014 komen in aanmerking voor de competitieprogramma’s. We selecteren films voor onze Europese, Nederlandse en studenten competitie.

Competities en awards
Ieder jaar vertonen we in onze competitieprogramma recente korte films uit Europa. De vereiste periode van voltooing hebben we voor deze editie enkele maanden ingekort. Alle korte films die voltooid zijn na 1 december 2014 komen in aanmerking om mee te doen in onze competitieprogramma’s. We selecteren films voor de Europese, Nederlandse en de studentcompetitie, en korte films in alle genres zijn hiervoor welkom. Films die geselecteerd zijn voor de Europese competitie komen in aanmerking voor de Go Short Awards in vier categorieën: animatie, documentaire, fictie en kunstfilm. De geselecteerde Nederlandse korte films doen mee in de competitie voor de Go Short Award for Best Dutch Short Film. Eén van de studentenfilms zal beloond worden met de Go Short Encouragement Award voor de beste korte studentenfilm. De films in deze competitie worden geselecteerd door Breaking Ground, het platform voor Europese studentenfilms. Naast de awards per competitie komen alle competitiefilms in aanmerking voor de Go Short publieksprijs.
Deadlines
– 1 september 2015 voor films die voltooid zijn tussen 1 december 2014 en 31 mei 2015
– 22 november 2015 voor alle films die voltooid zijn in 2015
– 19 december 2015 voor films die voltooid zijn in november of december 2015

Filmchief
Dit nieuwe systeem maakt het mogelijk om het volledige proces van inzending, selectie, programmering en accreditatie uit te voeren vanuit één online database.

Meer informatie over de inschrijving en het reglement is te vinden op goshort.nl/entry

Bron: International Short Film festival