Zes nieuwe films in jubileumjaar One Night Stand, van 4 t/m 9 oktober op NPO3 

Onder de titel One Night Stand presenteren NTR, VARA en VPRO dit jaar zes nieuwe films, gemaakt door veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers.

De films van 50 minuten zijn soms aangrijpend, soms komisch en altijd origineel. One Night Stand is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland. Dit jaar gaat de tiende lichting in première op het Nederlands Film Festival op zondag 27 september. De films worden van 4 tot en met 9 oktober uitgezonden op NPO 3.

Tien edities van One Night Stand hebben in totaal 80 films opgeleverd, waarvan vijf een Gouden Kalf wonnen. Voor de volledige lijst met alle films en makers, kijk hier.

EEN GOED LEVEN
Regie: Aaron Rookus
Scenario: Saskia Diesing, Aaron Rookus
Producent: BIND
Met: Ariane Schluter, Jonas Smulders, Olga Louzgina, Mattias van de Vijver en Sigrid ten Napel
Uitzending: 4 oktober 22.30 uur NPO3

Een Goed Leven gaat over de uitzonderlijke relatie tussen Helen, een weduwe die van de ene op de andere dag financieel aan de grond zit, en student Joeri, die zijn wilde en luxueuze levensstijl bekostigt door als homo-escort te werken.

PATAGONIA
Regie: Flynn von Kleist
Scenario: Lenina Ungari
Producent: Topkapi Films
Met: Zoë Thielemans, Maarten Ketels en Zeger Devillé
Uitzending: 5 oktober 22.40 uur NPO3

Twintigers Stella, Mike en hun 5-jarige zoontje Noah dolen al lange tijd door Europa. Het doel is om naar Patagonia te gaan, maar de hardheid van hun bestaan en de strijd om te overleven overschaduwt de droom. Stella begint in te zien dat ‘leven’ niet alleen draait om ervaringen op doen onderweg, maar ook betekent wortel te schieten en het leven te aanvaarden.

GEEN KONINGEN IN ONS BLOED
Regie: Mees Peijnenburg
Scenario: Bastiaan Kroeger, Mees Peijnenburg
Producent: Pupkin
Met: Jonas Smulders en Olivia Lonsdale
Uitzending: 6 oktober 22.55 uur NPO3

Geen koningen in ons bloed vertelt het verhaal van Tomas (17) en zijn zus Naomi (15) die opgroeien in een jeugdzorgtraject. Zwervend tussen diverse pleeggezinnen en jeugdtehuizen komen ze tot de conclusie dat ze niet geboren zijn voor de liefde. Koningen zullen ze niet worden, maar als broer en zus hebben ze elkaar.

WILDFLOWERS
Regie: Alieke van Saarloos
Scenario: Anne Hofhuis
Producent: Pupkin
Met: Dette Glashouwer, Suzan Boogaerdt en Marcel Faber
Uitzending: 7 oktober 22.30 uur NPO3

Juke leeft een ogenschijnlijk gelukkig gezinsleven op een Friese melkboerderij. Nieuwkomer uit de stad, Joan, wakkert bij Juke het verlangen naar vrijheid en avontuur aan. Ze laat zich meevoeren naar een nieuwe horizon achter de dijken. Juke moet kiezen waar ze werkelijk thuis hoort.

DE LANGE NASLEEP VAN EEN KORTE MEDEDELING
Regie: Joppe van Hulzen
Scenario: Joppe van Hulzen, Magne van den Berg
Producent: Topkapi Films
Met: Maria Kraakman, Matteo van der Grijn, Porgy Franssen en Bram Coopmans
Uitzending: 8 oktober 23.10 uur NPO3

DE LEERLING
Regie en scenario: Rutger Veenstra
Producent: BIND
Met: Halina Reijn en Thijs Boermans    
Uitzending: 9 oktober 22.10 uur NPO3

Lana, docente Nederlands op de middelbare school, weet zich geen raad met nieuwe leerling Benny (17), een agressief maar tegelijkertijd uiterst koelbloedig  alfamannetje. Benny heeft met zijn intimiderende gedrag een verlammende werking op Lana’ s functioneren en zij probeert uit alle macht aan Benny’ s duistere aantrekkingskracht te ontkomen.

One Night Stand is een samenwerking tussen het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, CoBO en de omroepen NTR, VARA en VPRO. De zes films van dit jaar worden geproduceerd door BIND, Topkapi Films en Pupkin, in coproductie met de omroepen.

Bron: Herrie Film & TV