Deze week in EYE

Premières Manoel de Oliveiras Porto da minha infância en Woody Allens Irrational Man.

Première Porto da minha infância

Regisseur Manoel de Oliveira overleed in april dit jaar op 106-jarige leeftijd. Dit is een van zijn meest persoonlijke films waarin hij terugkijkt op zijn kinderjaren in de stad Porto. De film uit 2001 is in Nederland nooit uitgebracht.

Première Irrational Man van Woody Allen

Woody Allens nieuwste film met Joaquin Phoenix en Emma Stone is vanaf donderdag te zien tijdens het succesvolle Woody Allen-zomerprogramma in EYE. Een voorpremière is vanavond om 21.30 al te bezoeken.

Woody en The Big Apple

Zaterdag drie Woody Allen-films die zich in New York afspelen. Inleidingen door Tracy Metz, Jan Rath en concert van het Sena Nationaal Jeugd Jazz Orkest in de EYE Arena na Manhattan. I.s.m. het John Adams Institute.

Cinema Egzotik: The Night of Hajo

Cinema Egzotik nodigde Egzotik- afficheontwerper Hajo de Boer uit om zijn favoriete programma samen te stellen, met de koppeling van Frankensteins zelfbouwpakketmonster en Michel Gondry’s humor als resultaat.

Aanmodderfakker met Engelse ondertitels

Reprise van de grote Gouden Kalveren-winnaar 2014. Dutch feature film, English subtitled. Tragikomedie van Michiel ten Horn over mannen die te lang jongens blijven en meisjes die te snel vrouw willen worden.

Duck Soup (Marx Bros.) in de FilmHallen

Klassieker van de Marx Brothers en favoriet van Woody Allen. De nog altijd uptempo komedie is nu digitaal gerestaureerd te zien in de Parisienzaal van de FilmHallen tijdens het Woody Allen-zomerprogramma in EYE.

Jeugdfilm De Boskampi’s terug in EYE

Extra zomervakantievoorstellingen van de populaire jeugdfilm De Boskampi’s. Voor zijn geestige vertelling koos regisseur Arne Toonen onder anderen cabaretier Henry van Loon, René van ’t Hof en Merel Polat als acteurs.

Bron: EYE