Hollywood stuntlegende maakt film in Nederland

Hollywood filmmaker en legendarische stuntman Chuck Borden gaat dit jaar zijn eerste Nederlandse film regisseren. De psychologische thriller PURGATORIUM zoekt momenteel steun op Cinecrowd.

Purgatorium, de film
Purgatorium vertelt het verhaal van een sympathieke maar depressieve man die op een dag wakker wordt in een verlaten loods. Hier wordt hij geconfronteerd met onverwerkt verdriet uit zijn verleden en moet hij zijn innerlijke demonen overwinnen om te ontsnappen. Maar… is hij zelf wel zo sympathiek als hij zich doet voorkomen…?

Regisseur Chuck Borden
Chuck Borden begon zijn carrière in 1983 en heeft gewerkt aan de grootste Hollywood-producties (Independence Day, Star Trek, Eraser) en met de grootste namen (Arnold Schwarzenegger, Val Kilmer, Robert Downey Jr.). Toen hij in Las Vegas zijn Nederlandse vrouw Karin ontmoette en ze samen twee kinderen kregen, verruilde hij de Amerikaanse droom voor de ‘Dutch Dream’. Hij woont nu in Raalte waar hij een stuntschool runt. Momenteel maakt hij zich klaar voor zijn Nederlandse regiedebuut met de film Purgatorium.

“Purgatorium is een thriller/actiefilm, maar met een unieke benadering. Het combineert Hollywood-elementen met invloeden van Europese arthouse cinema. Het is een karaktergedreven film met een psychologische inslag en interessante, universele thema’s: het gevoel om benadeeld te worden, het verwerken van oud zeer en het afrekenen met je innerlijke demonen. Natuurlijk zal er vanuit mijn achtergrond als stuntman ook genoeg spectaculaire actie in voorkomen!” Chuck Borden, regisseur van Purgatorium

Hoewel de film Engelstalig is en internationaal gereleased zal worden, wordt de productie wel in Nederland en met een team van Nederlandse filmprofessionals gemaakt. Voor de hoofdrollen zijn er gesprekken gaande met zeer bekende acteurs uit zowel Nederland als Amerika.

Purgatorium zal tot stand komen door een combinatie van eigen inbreng door de makers, fondsenwerving en crowdfunding. De film heeft reeds steun ontvangen van een aantal kunst- en cultuurfondsen, waaronder Fonds 1818, Fonds Cultuurparticipatie en het VSB Fonds.

“Wij werken al ruim drie jaar aan Purgatorium en we zijn er trots op dat de film binnenkort in productie zal gaan. Een grote, internationale productie als deze kost naast tijd en inzet, uiteraard geld om tot stand te brengen en daarom zijn wij zeer blij dat wij de steun hebben ontvangen van een aantal cultuurfondsen. Om het laatste, essentiële deel van het budget bijeen te krijgen, zijn wij een crowdfunding campagne gestart op Cinecrowd. Alle donaties worden nog eens verdubbeld door Fonds 1818, dus de steun van ons publiek wordt – letterlijk – dubbel en dwars gewaardeerd!” Ross Walker, producent van Purgatorium

Bron: Purgatorium de film