Docentenworkshop door EYE en Nederlands Film Festival aangekondigd op 25 september

Terwijl de mediaconsumptie van jongeren stijgt, is het opschroeven van hun mediawijsheid nog vaak een ondergeschoven kindje in het lesprogramma. Het NFF en EYE vinden het belang van filmeducatie groot, vandaar dat het al jaren programma’s en activiteiten voor jongeren organiseert: en op 25 september mogen voor de eerste keer juist hun docenten uit het voortgezet onderwijs in de NFF-schoolbanken plaatsnemen, onder meer voor een workshop ‘actief aan de slag met boekverfilming in de klas’.

Workshop Actief aan de slag met boekverfilming in de klas
In deze workshop krijgt u praktisch handvaten aangereikt om actief aan de slag te gaan met boekverfilmingen in de klas. De workshop gaat over kijken, maken en het verwerken van film, ook maakt u een filmpitch voor een eigen korte film, gebaseerd op een boek. Twee filmprofessionals van Dyzlo Film helpen u op weg en delen tips en trics voor een goede boekverfilming. Daarnaast zullen we u als docent ook vragen naar uw mening. We eindigen de middag met een borrel, waar u met collega’s verder kunt praten en ervaringen kunt uitwisselen. Daarnaast krijgt u van het Nederlands Film Festival een vrijkaart, waarmee u ’s avonds een film naar keuze kunt bezoeken.

Praktische informatie

– De workshop is gericht op docenten uit het voortgezet onderwijs, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

– De workshop vindt op 25 september van 16:30 – 18:30 plaats tijdens het Nederlands Film Festival in het Oude Postkantoor op het Neude, Utrecht.

– Deelname aan de workshop kost €7,50, daarvoor krijgt u deelname tot de workshop en een vrijkaart om een film naar keuze op het festival te bezoeken.

– We vinden het fijn om te weten wie er aanwezig zullen zijn, stuur daarom een email met uw naam, contactgegevens, school en het vak dat u geeft naar educatie@filmfestival.nl.

– Tickets kunt u kopen via de website https://www.filmfestival.nl/publiek

Bron: Filmeducatie