Oproep Meet your Maker! – Nieuw genrefilmfestival in Amsterdam en Brussel zoekt films

Filmmakers opgelet! Schokkend Nieuws en het Offscreen Film Festival organiseren op 10 en 19 december een tweedaags festival in Amsterdam en Brussel, geheel gewijd aan de Nederlandse en Vlaamse genrefilm. En jij kunt, nee, je móet je film inzenden!

Horror, sciencefiction en fantasy zijn in de Lage Landen nog steeds ondergeschoven kindjes. Filmstudies, fondsen én festivals besteden maar mondjesmaat aandacht aan de bij het publiek zo populaire genres. En producties van eigen bodem? Waar kun je die nou vertonen – of zien?

Schokkend Nieuws volgt, onder meer in de rubriek Nederhorror & meer, al jaren wat er zoals broeit, groeit en bloeit in de Nederlandse en Vlaamse subcultuur van low-budget, semiprofessionele en professionele genrefilm. Van vrienden met een camera, via filmacademie of HKU, ot de eerste lange bioscoopfilm: Meet Your Maker! is een tweedaags festival voor makers en publiek, in de hoop meer fantastiek in de Lage Landen te stimuleren.

Meet Your Maker! is het vervolg op Het Bloed van de Amateur uit 2013, voor iedereen die geïnteresseerd is in genrefilms en het wordt groter ditmaal – dankzij steun van het Nederlands-Vlaamse fonds Goede Buren, het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten en de Brakke Grond. We gaan films vertonen, masterclasses geven en er komt een bekende hoofdgast vertellen over zijn werk. Het volledige programma is in de maak en meer daarover lees je in de volgende editie van Schokkend Nieuws. Reserveer alvast de data: donderdag 10 december in de Rits Cinema in Brussel en zaterdag 19 december in De Brakke Grond in Amsterdam.

Dus: heb je een korte of lange genrefilm (uit 2014 of recenter) die je wilt inzenden? Stuur voor 1 november een mail naar onderstaand adres. 2) Heb je nog geen film, maar wel een plan? Doe dan mee aan onze pitching contest. Je krijgt op 10 en 19 december tien minuten de tijd om de vakjury en het publiek enthousiast te maken voor je idee. Er zullen prijzen te winnen zijn, maar – net als het programma –  daarover later meer.

Deelnemers uit Nederland en Vlaanderen schrijven naar:
redactie@schokkendnieuws.nl

Bron: Schokkend Nieuws