Deze week in EYE

Premières Theeb, Woody Allens Irrational Man en Pas son genre.

Première Theeb

Klassieke avonturenfilm van het beste soort, met adembenemende shots van de Jordanese woestijn. Regisseur Naji Abu Nowar kreeg een prijs op het filmfestival van Venetië.

Voorpremières W. Allens Irrational Man

Woody Allens nieuwste film met Joaquin Phoenix en Emma Stone is volgende week maandag en dinsdag al te zien als voorpremière tijdens het succesvolle Woody Allen-zomerprogramma in EYE.

Première Pas son genre in de FilmHallen

Première uit EYE’s Previously Unreleased-programma in de Parisienzaal van de FilmHallen. Met Dardenne-actrice Emilie Dequenne (Rosetta). Donderdag met inleiding door filmjournalist Jos van der Burg (De Filmkrant, Het Parool).

Antz met de stem van Woody Allen

Jeugdfilm voor jong en oud in het Woody Allen-zomerprogramma met Allens voice-over van een zeurende mier die zich overeind houdt in een totalitaire mierenkolonie in Central Park.

Filmcollegereeks Mūbii Japan

EYE presenteert dit najaar een programma over de geschiedenis van de Japanse film, van 1926 tot nu. EYE biedt daarbij gedurende acht maandagavonden een i.s.m. de Universiteit Leiden georganiseerd filmcollege aan.

Kinderactiviteiten in de zomervakantie

Elke week en dagelijks in de schoolvakanties de leukste kinderactiviteiten in EYE: de beste kinderfilms, speurtochten en feestjes. Speciaal uitgezocht voor kinderen van alle leeftijden, ook voor de allerkleinsten.

Openluchtprojectie tijdens SAIL

EYE en A’DAM Toren slaan de handen ineen tijdens SAIL; van 19 t/m 23 augustus projecteert EYE beelden uit de collectie groot op het gebouw, onder begeleiding van een door A’DAM Toren verzorgde muzikale line-up.

Bron: EYE