Emmy-nominatie voor NOS-uitzending MH17

De NOS is genomineerd voor een Emmy in de categorie nieuws voor verslaggeving over de Dag van Nationale Rouw ter herdenking van de slachtoffers van de MH17-ramp.Die dag was 23 juli vorig jaar, toen de eerste slachtoffers van ramp aankwamen op het vliegveld van Eindhoven en met een lange stoet rouwwagens naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne bij Hilversum werden gebracht.

Te triest
NOS-directeur Jan de Jong zegt dat het een nominatie is die je liever niet krijgt. “Daar is de aanleiding te triest voor.”Wel is hij trots op de genomineerde uitzending. Ondanks de korte voorbereidingstijd van slechts 22 uur kwam er een uitzending die in het collectieve geheugen gegrift staat, zegt hij.

Andere genomineerden
Andere genomineerden in de categorie nieuws zijn een Indiase productie over overstromingen in Srinagar, een CBC News-productie over de ebola-uitbraak in West-Afrika en een Braziliaanse inzending over de dood van presidentskandidaat Eduardo Campos.De Emmy Award is de meest prestigieuze internationale prijs voor tv-producties. Hij wordt elk jaar uitgereikt in New York. Dit jaar is dat op 28 september.

Bron: NOS