Juryselectie NFF Studenten Competitie

De NFF Studenten Competitie is voor filmstudenten een uitgelezen kans om hun afstudeerfilm aan het grote publiek te presenteren. Tijdens het festival worden ze vertoond in diverse filmblokken ‘Nieuwe Lichting’ in het Louis Hartlooper Complex. Daarnaast komen zij in aanmerking voor drie juryprijzen: de Dioraphte Award voor een opvallende prestatie, de FPN Award voor de beste producent en de Tuschinski Award voor beste afstudeerfilm. De award voor beste producent wordt bepaald door Filmproducenten Nederland (FPN) en de Tuschinski Award en de Dioraphte Award worden bepaald door een jury. Alle prijzen bestaan uit een geldbedrag van 5000 euro.

De prijzen worden uitgereikt tijdens de Talentdag op dinsdag 29 september, om 15:30 in TivoliVredenburg, als onderdeel van de Nationale Film Conferentie. Klik hier voor meer informatie over de NFF Studenten Competitie, of hier voor het volledige programma van de Talentdag.

De juryleden van de Dioraphte- en Tuschinski Award:
Gawie Keyser (1965)
is filmjournalist en schrijft over film en populaire cultuur in de Groene Amsterdammer. Keyser groeide op in Johannesburg, waar hij communicatiewetenschap studeerde. Van jongs af aan had Keyser een voorliefde voor journalistiek. In 2008 debuteerde hij met zijn roman De donkere kant van de straat. Keyser won in 2012 de Louis Hartlooper Prijs voor de Filmjournalistiek, die elk jaar wordt uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de geschreven filmcultuur.

Juliètte Jongma (1972) is directeur van Galerie Juliètte Jongma, Amsterdam. Sinds de opening in 2004 is de Galerie een belangrijke plek voor contemporaine kunst tentoonstellingen. De focus ligt op collaboraties met internationale kunstenaars in hun beginjaren. De Galerie heeft onder meer tentoonstellingen gemaakt met de kunstenaars Chris Evans, Lisa Oppenheim, Nina Yuen en Guido van der Werve. Sinds 2015 is de Galerie mede oprichter van het platenlabel ‘I’m with her records’ en begeleidt en promoot jonge opstartende bands vanuit haar netwerk.

Michiel Snijders (1972) is producent en eigenaar van il Luster. Hij studeerde film- en televisiewetenschappen in Utrecht, was korte tijd freelance script-editor en heeft in 1997 samen met Arnoud Rijken il Luster opgericht. Daar is hij onder meer verantwoordelijk voor het produceren, ontwikkelen en schrijven van animatieconcepten en –scenario’s. Zo is hij verantwoordelijk geweest voor de productie en het scenario van TRIPPEL TRAPPEL DIERENSINTERKLAAS (2014), de productie van tientallen korte animatiefilms en is hij co-auteur van de komende Woezel en Pip bioscoopfilm (februari 2016).

Paul Cohen (1957) is filmregisseur. Cohen studeerde aan de School voor Journalistiek te Utrecht en aan de Nederlandse Film Academie. Tussen 1993 en 1996 werkte Cohen voor het documentair programma DIOGENES van de VPRO. Voor HOLLANDSE HELDEN ontving Cohen in 2001 samen met coregisseur Martijn van Haalen een Gouden Kalf. In 2006 ontving Cohen wederom een Gouden Kalf met coregisseur Martijn van Haalen, ditmaal voor PHOTO SOUVENIR. Cohen oogstte ook veel succes met zijn lange documentaire JANINE (2010) over de violiste Janine Jansen. (foto: Angelique van Woerkom).

Tallulah Hazekamp Schwab (1973) is regisseuse en scenarioschrijfster. Hazekamp Schwab studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie in regie/scenario en montage. In 2005 kreeg ze veel roem met de korte film HET RIJEXAMEN, onderdeel van de filmserie Kort!. Enkele bekende films zijn de tv-film BLINDGANGERS (2006), de korte film DE EERSTE SNEE (2011), waarvoor ze de Noorweegse Filmcriticiprijs ontving, en de in 2014 gemaakte film DORSVLOER VOL CONFETTI. Naast films regisseert Hazekamp Schwab ook theater.

De juryleden van de FPN Award:

Frank Hoeve (1982) is producent en mede-eigenaar van BALDR Film. Hoeve studeerde af aan de Haarlem Business School en volgde daarna een studie Filmwetenschappen aan de Universiteit in Barcelona. Hij produceerde eerder voor productiemaatschappij IJswater Films en Talent United. Recente titels van BALDR Film zijn de IDFA genomineerde THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING van Morgan Knibbe  en de One Night Stands VOOR EMILIA (Martijn Maria Smits) en KETAMINE (Rogier Hesp). Op dit moment is de speelfilm BROERS VAN BRAM SCHOUW in productie. Naast het produceren was hij voorzitter van de Vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers (NFTVM, nu VERS), en op dit moment is hij tevens bestuurslid van Go Short International Film Festival en lid van Ateliers du Cinéma de Européen (ACE) en de European Film Academy.

Laurette Schillings (1974) is producent bij Topkapi Films. Schillings studeerde Leisure Management aan de Hogeschool Rotterdam. Tussen 2001 en 2008 werkte ze als production supervisor bij Motel Films. Daarna ging Schillings als co-producent aan de slag bij IDTV Film. Schillings is betrokken geweest voor de productie voor onder andere BLACK BOOK (Paul Verhoeven, 2006), STELLET LICHT (Carlos Reygadas, 2007), GIGANTE (Adrián Biniez, 2009), LOVE IS ALL (Joram Lürsen, 2007) en THE MISFORTUNATES (Felix van Groeningen, 2009). Sinds 2011 werkt ze als producent bij Topkapi Films waar ze verantwoordelijk is voor alle internationale co-producties. Daarnaast is ze lid van het EAVE producers network.

Vanaf maandag 7 september staat het complete programma van de 35e editie van het NFF online op filmfestival.nl. Het NFF Magazine met achtergrondartikelen en het volledige publieksprogramma verschijnt op donderdag 10 september bij de Volkskrant.

Bron: Nederlands Film Festival