Deze week in EYE

Premières Hard to Be a God (Aleksey German), Im Keller (Ulrich Seidl) en Hiroshima mon amour (gerestaureerde klassieker).

Première Hard to Be a God (A. German)
Russische sciencefictionfilm, postuum voltooid na de dood van regisseur Aleksey German met hulp van zoon Aleksej German jr en vrouw Svetlana Karmalita. prikkelend, ontgoochelend, en droef-poëtisch (***** De Filmkrant)

Première Im Keller van Ulrich Seidl

Previously Unreleased-première van Ulrich Seidls documentaire over Oostenrijkers en hun kelders. Kijkwijzer: 16+. Donderdag met inleiding door filmjournalist Jos van der Burg (Het Parool, De Filmkrant)

Première rerelease Hiroshima mon amour

Digitaal gerestaureerde klassieker. Terug in de Parisienzaal van de FilmHallen en landelijke bioscopen naar aanleiding van de herdenking van de atoomaanval op Hiroshima, 6 augustus 1945, precies 70 jaar geleden.

Johannesburg Tour met District 9

EYE on Art presenteert een compilatie van films over Zuid-Afrika uit de EYE-collectie met een gesprek tussen Michelle Parlevliet en filmmaker Roeland Kerbosch. Onderdeel filmprogramma bij de Kentridge-tentoonstelling.

Fritz Lang’s M, inleiding Helen Westerik

M – eine Stadt sucht einen Mörder van Fritz Lang en Shadows and Fog zijn te zien in een double bill-voorstelling (€ 16,- aan de kassa) tijdens het Woody Allen-programma met inleiding door Helen Westerik voorafgaand aan M

Film NL presenteert Nederlandse films

Op vrijdag en maandag presenteert Film NL twee recente Nederlandse films (documentaire Ne me quitte pas en Antoinette Beumers Rendez-vous). Film NL besteedt aandacht aan belangwekkende Nederlandse films.

Voorpremière Dheepan met Q&A Audiard

De voorverkoop voor de feestelijke voorpremière van Dheepan op vrijdag 28 augustus is gestart. Na afloop is er een Q&A met regisseur Jacques Audiard. Dheepan won dit jaar de Gouden Palm tijdens het filmfestival in Cannes.