Ultrakort Full Feather Jacket voorfilm voor Mission: Impossible 5

Deze week gaat Mission: Impossible – Rogue Nation in première. Wie de nieuwe actiefilm van Tom Cruise in een van de bioscopen van Pathé gaat bekijken, krijgt een leuk extraatje geserveerd: Full Feather Jacket.

Poster Full Feather Jacket (Ultrakort 2015)Dat is de allereerste van de nieuwe oogst Ultrakort-films. Dankzij een samenwerking van de bioscoopketen en het Nederlands Filmfonds worden elk jaar vier korte animatiefilms van Nederlandse bodem uitgekozen die als voorfilm mogen draaien bij een grote publiekstrekker.

“Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden treedt de klungelige meeuw Manfred toe tot de Meeuwse Luchtmacht, op naar een uiterst gevaarlijke missie.” Zo luidt de plot van Full Feather Jacket. Meer verklappen over het verhaal zou zonde zijn, maar zoals de titel doet vermoeden, is de korte film een verwijzing naar Stanley Kubricks bejubelde oorlogsdrama Full Metal Jacket (1987). Net als in die klassieker belandt een onhandige nieuweling onder het gezag van een strenge instructeur. Sergeant Beak, de bazige meeuw met de hoed, is dan ook gebaseerd op de bikkelharde drilsergeant Hartman.

Full Feather Jacket werd geregisseerd door de Nederlandse animator Liz el Saadany, die het toffe oorlogsverhaal samen bedacht, uitwerkte en animeerde met oud-klasgenoten Arjen van der Meer en Marjon Haasnoot (ook art director van de korte tekenfilm).

Modelsheet Full Feather JacketHet resultaat is een geslaagde, geanimeerde missie met alle onmisbare ingrediënten uit een legerfilm: spanning, heroïek, drama, epische shots en bloed. Full Feather Jacket bevat het allemaal en giet er nog een flinke portie humor overheen.

Als voorproefje vind je in dit bericht een korte teaser en enkele plaatjes uit Full Feather Jacket. Meer informatie en wat artwork vind je via de website van producent The Drawing Room.

De tekenfilm draait vanaf 30 juli 2015 voor Mission: Impossible 5 bij Pathé. Nadien vliegt Full Feather Jacket naar verschillende festivals. In september maakt de korte animatie alvast een landing op het Nederlands Film Festival.

Bron: Animatieblog