Start opnames Telefilm Op de Dijk zaterdag 1 augustus in Volendam

Van zaterdag 1 augustus tot zondag 6 september zijn in Volendam en Noorwegen de opnames van Op de Dijk. Egbert-Jan Weeber, Mike Weerts, Ellen Pieters, Whitney Sawyer en de Noorse actrice Victoria Winge spelen hoofdrollen in de speelfilm van Mirjam de With (regie) en Cecilie Levy (scenario). De Telefilm is een productie van Family Affair Films en de NTR.

Vijftien jaar na de brand keert visser Johan terug naar geboortedorp Volendam; daar blijken zijn oude wonden nog niet geheeld. Het psychologische drama Op de Dijk is de vijfde samenwerking van regisseur Mirjam de With en producent Family Affair Films, na succesvolle producties zoals Ballast (televisiefilm NTR) en Mina Moes (veelbekroonde kinderfilm VPRO). De hoofdrolspelers in Op de Dijk zijn Egbert-Jan Weeber, Mike Weerts, Ellen Pieters, Whitney Sawyer, Bart Klever, Cathy Bond en de Noorse actrice Viktoria Winge.

SYNOPSIS
Visser Johan (Weeber) woont in Noorwegen met zijn vriendin Sara (Winge). Een telefoontje uit zijn geboortedorp Volendam dwingt hem terug te keren. Er zijn financiële problemen in de familie. In Volendam wordt hij geconfronteerd met zijn beste vriend Chris (Weerts). Johan was met hem in het café tijdens de nieuwjaarsbrand. Terwijl Chris door de ramp getekend is voor het leven, heeft Johan het er redelijk goed vanaf gebracht. Zijn schuldgevoel daarover is nog altijd groot, maar Chris zit niet op medelijden te wachten. Johans grootste wonden zitten diep van binnen en zijn nooit geheeld.

De Telefilm Op de dijk is een productie van Family Affair Films en de NTR. De TV-uitzending staat gepland voor begin 2016 op NPO3. Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het project.

Bron: The Publicity Company