100.000 bezoekers voor SPANGAS IN ACTIE

Het is feest op het Spangalis College; de door NL Film geproduceerde film SPANGAS IN ACTIE heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen weten te trekken. Om dit te vieren werd de cast vanochtend door oud-castleden verrast op de set van SpangaS de serie, waarbij de Gouden Film namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds werd uitgereikt. Daarnaast overhandigde Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen aan regisseur en tevens scenarioschrijver Jop de Vries.

In SPANGAS IN ACTIE komt de vriendschap van Raaf (Lennart Timmerman) en Abel (Ricardo Blei) onder druk te staan wanneer het Spangalis College wordt gesloten en de leerlingen verspreid zullen worden over andere scholen. In hun strijd om dit te voorkomen besluit de vriendengroep het schoolgebouw te bezetten. Dat gaat niet volgens plan. En als Raaf en Abel daarbij flink ruzie krijgen, ontstaan er twee kampen binnen de hechte vriendengroep. Pas nadat het helemaal uit de hand loopt, beseffen ze wat de waarde van vriendschap eigenlijk is.

SPANGAS IN ACTIE is een film van regisseur Jop de Vries en wordt geproduceerd door NL Film in co-productie met KRO-NCRV en is tot stand gekomen met een bijdrage uit de Netherlands Film Production Incentive en het CoBO Fonds. De film wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is momenteel te zien in 110 zalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

Bron: Nederlands Filmfestival