Deze week in EYE

Opening zomerprogramma ‘De komedies van Woody Allen’, Peter Greenaway te gast.

De komedies van Woody Allen

EYE belicht Allen’s oeuvre, van de nog zelden  vertoonde films uit de jaren zeventig tot zijn nieuwste film Irrational Man. Het merendeel van de films is afkomstig uit de collectie van EYE en wordt vertoond op celluloid.

Première Marketa Lazarová

Frantisek Vlácils beklemmend portret van de middeleeuwen, ‘een onontdekte mijlpaal uit de filmgeschiedenis’.  …geestverruimende filmervaring…stilistisch spektakel… (**** De Filmkrant)

Q&A Peter Greenaway

Vrijdagavond is er na de voorstelling van Eisenstein in Guanajuato een speciale Q&A met regisseur Peter Greenaway (i.s.m. We Are Public ), waarin hij op zijn geheel eigen wijze filmcollege geeft.

Première Dior and I

Achter de schermen bij Dior en de totstandkoming van de eerste collectie van Raf Simons, waarbij het creatieve proces van deze aanstormende modeontwerper voorop staat – stereotiepe glamour of achterklap ontbreken.

Een zomeravond met Proust

EYE on Art presenteert een lange zomeravond met twee fraaie Proustverfilmingen, een korte lezing door Rokus Hofstede, een gesprek met Maartje de Kort en Monty Pythons Summary Proust Competition.

Film NL presenteert drie hoogtepunten

Maandag is Film NL-dag met drie recente Nederlandse speelfilms (Zurich, Wonderbroeders en Gluckauf). Film NL besteedt aandacht aan Nederlandse filmhoogtepunten, vaak uit de EYE-collectie.

Woody Allen-films tijdens VPRO Filmdag

VPRO Cinema presenteert een speciale Woody Allen middag met twee klassiekers: de sciencefiction-komedie Sleeper (nieuwe 35mm kopie) en Hannah and her Sisters. Beide films worden ingeleid door Ronald Rovers.

Bron: EYE