Oproep aanmelding Nederlandse Oscarselectie 2015 voor korte Animatie Film

In augustus 2015 kiest de onafhankelijke Oscarselectiecommissie Korte Animatie Film één korte film uit die namens Nederland zal worden ingezonden naar de Oscars® in de categorie Best Animated Short Film (van de 88e Academy Awards, uitreiking in februari 2016).

Als je een korte animatie film hebt gemaakt die volgens jou thuis hoort tussen Oscarwinnaars en genomineerden als A SINGLE LIFE van Job, Joris & Marieke (Nederland, genomineerd voor een Oscar 2015), MR. HUBLOT van Laurent Witz & Alexandre Espigares (Luxemburg, winnaar 2014) en FATHER AND DAUGHTER van Michael Dudok de Wit (Nederland, winnaar 2001), meld de film dan aan voor deze selectie. Aanmelden kan tot vrijdag 31 juli 2015, 13:00 uur.

De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van het Holland Animation Film Festival (HAFF), de Vereniging voor Nederlandse Animatie Producenten (VNAP) en KLIK! Amsterdam Animatie Festival. EYE International treedt op als coördinerend bureau bij de selectie van de Nederlandse korte animatie film en organiseert de kwalificatievertoningen van de film in Los Angeles en de inzending naar de Academy.

Lees vóór aanmelding de voorwaarden en de procedure van zowel EYE International als de Academy goed door. Let op, dit jaar wordt een eigen bijdrage gevraagd voor de kwalificatievertoningen in de VS.

Bron: HAFF