Deze week in EYE

Regisseur Noah Baumbach te gast, premières While We’re Young, Meet Me in Venice en Dior and I.

Q&A Noah Baumbach bij voorpremière While We’re Young

Maaike Beekers (Harper’s Bazaar) interviewt regisseur Noah Baumbach donderdagavond na de première van zijn nieuwe film met Ben Stiller en Naomi Watts. Vanaf 30 juli dagelijkse vertoningen en Noah Baumbach-programma.

Première Meet Me in Venice van Eddy Terstall

De nieuwste van Eddy Terstall is een muzikale en psychologische reis langs de Orient Express-route, van Venetië naar Istanbul. Met bijzonder mooie rollen van Roberta Petzoldt en Beppe Costa.

Voorpremière Dior and I

Feestelijke voorpremière i.s.m. distributeur Imagine, met een voorprogramma van modieuze korte films uit de EYE-collectie. Voorafgaand aan de film vindt een modeshow van Ester Dorhout Mees plaats in de EYE Arena.

Fashionweek Downtown

Bijzondere presentatie van Esther Dorhout Mees in de EYE Arena. Fashion Week Nederland brengt een programma i.s.m. FOAM, Vondel CS, Tassenmuseum en EYE. Op dezelfde dag ook Dior and I over Raf Simons.

Royal Opera House live: Guillaume Tell

Live streaming van Rossini’s laatste, baanbrekende opera in een spectaculaire enscenering van The Royal Opera House vanuit Londen. De legende van Willhelm Tell in de regie van de jonge Italiaan Damiano Michelietto.

Het universum van Jaap Pieters

EYE on Art presenteert een avond met Jaap Pieters, Han Bennink en Barbara den Uyl. Barbara den Uyls portret van de ‘levenskunstenaar onder de Super8-filmers’, Jaap Pieters. Den Uyl volgt de filmer in zijn dagelijks leven.

Keep an Eye – Filmacademie Festival

Lichting 2015 van de Nederlandse Filmacademie studeert af tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival. Er zijn filmvertoningen, presentaties en debatten en de eindexameninstallaties worden geëxposeerd.

Bron: EYE