Gouden Film voor RENDEZ-VOUS

Maandag werden hoofdrolspelers Loes Haverkort en Mark van Eeuwen verrast met de Gouden Film voor RENDEZ-VOUS. De film heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop weten te trekken. Aan Ruben Nicolai was de eer om de Gouden Film namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uit te reiken.

In RENDEZ-VOUS gooit Simone (Loes Haverkort) het roer om. Ze erft een bouwvallig landhuis in Frankrijk en vertrekt om samen met haar man Eric (Mark van Eeuwen) en hun twee kinderen, hiervan een chambre d’hôtes te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een spannende affaire met één van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke Michel (Pierre Boulanger). Eric gaat intussen helemaal op in de bouwplannen van aannemer Peter (Peter Paul Muller), maar niet alles in dat prachtige Frankrijk is wat het lijkt…

RENDEZ-VOUS is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Esther Verhoef. De film is geproduceerd door Millstreet Films (SOOF, LOFT) in co-productie met FBO (THE FIFTH ESTATE), in samenwerking met RTL Entertainment, Telegraaf Media Groep en ZIGGO, met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie en op dit moment is RENDEZ-VOUS nog te zien in 111 bioscopen door heel Nederland.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film: Marjolein Beumer en Dorien Goertzen.

www.rendezvousdefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival