Noordelijk Film Festival zoekt talentvolle filmmakers

Het Noordelijk Film Festival is op zoek naar talentvolle filmmakers uit eigen regio. Zowel amateurs als professionals kunnen films en plannen insturen voor de talentenprogramma’s.

Binnen deze programma’s worden ook stimuleringsprijzen weggegeven. Zo is de prijs van de Nieuwe Competitie een budget van €10.000,- voor een korte film. Het Noordelijk Film Festival is van 11 t/m 15 november in Leeuwarden.

Het Noordelijk Film Festival (NFF) focust zich ‘grenzeloos dichtbij’ en daar hoort ook het koesteren van talent dichtbij huis bij en het stimuleren en ontwikkelen van het regionale filmklimaat. Het festival doet dit met diverse workshops en bijeenkomsten tijdens het festival en vier concrete programmaonderdelen, die de nodige deadlines kennen.

Het Noordelijk amateur Film Festival (NaFF) is een competitieprogramma op de zaterdag van het NFF. Binnen drie categorieën – jongeren, amateurs en studenten audiovisueel / semi-professionals – wordt door een jury de eervolle NaFF Award en een passende stimuleringsprijs uitgereikt voor de beste film. Eerder werd de mogelijkheid tot het werken in een professionele filmstudio of persoonlijke begeleiding door een professionele filmmaker beschikbaar gesteld voor de winnaars. Met de Nieuwe Noordelijke Oogst biedt het NFF een podium aan professionele filmmakers en films van professionele kwaliteit. Zowel korte als lange speelfilms en documentaires komen in aanmerking voor selectie. Voor beide onderdelen kunnen tot 1 september films ingezonden worden.

Aanstaande 1 juli is een spannende datum voor filmmakers die meedoen aan de Nieuwe Competitie. Tot die datum kunnen zij hun projectplan en script voor een korte film insturen en kans maken op een bedrag van maar liefst €10.000,-. De winnaar dient vervolgens binnen drie maanden de film te realiseren om haar wereldpremière te beleven op het komende NFF.

Nog meer druk en spanning is er voor de deelnemers van The 48 Hour Film Project Leeuwarden. Aan de hand van een aantal opdrachten maken teams binnen 48 uur een korte film in het weekend voor het NFF. De films worden vertoond op het festival en maken daar tevens kans op vele awards. De Beste Film van Leeuwarden gaat door naar het wereldwijde Award Gala in Hollywood en maakt kans op vertoning in Cannes! Inschrijven kan vanaf 25 augustus.

Meer informatie over de competities en programmaonderdelen waar films voor ingezonden kunnen worden, is te vinden op de website van het Noordelijk Film Festival: noordelijkfilmfestival.nl.

Bron: Jouster Courant