Natuurfilm Nieuwe Wildernis is ook succes in buitenland

De natuurfilm De Nieuwe Wildernis, over de flora en fauna in de Oostervaardersplassen, is ook een succes in het buitenland. De film was in Duitsland in de bioscoop te zien en is door diverse landen aangekocht voor vertoning en televisie. De Nieuwe Wildernis is of wordt onder meer in Japan, Italië, Frankrijk, Spanje, Zuid-Korea en Turkije vertoond.

Dat heeft producent EMS FILMS vandaag gemeld. ‘In het buitenland worden de Oostvaardersplassen gezien als ‘urban nature’ onder de rook van Amsterdam’, legt een woordvoerder uit. ‘Zeker in Azië is er heel veel interesse in de Europese cultuur en natuur.’

Ook biedt KLM de documentaire al twee jaar lang onophoudelijk aan in het filmprogramma op lange vluchten. De Nieuwe Wildernis was in 2013 een enorm succes in de Nederlandse bioscopen en trok bijna 700.000 bezoekers.

Het tweede deel in de trilogie over de vaderlandse flora en fauna heet Holland – natuur in de delta. De film is een ode aan het Nederlandse kustgebied, de rivieren en de bijbehorende rijke natuur. Onder meer de zeearend, de bever, de haas, het pimpernelblauwtje en de stekelbaars passeren de revue. Holland – natuur in de delta is vanaf 24 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bron: het Parool