Jan Hilbers nieuwe coördinator Netwerk Scenarioschrijvers

Jan Hilbers (1963) volgt per 1 juli 2015 Anne Zeegers op als coördinator van het Netwerk Scenarioschrijvers, de beroepsorganisatie voor scenarioschrijvers, een afdeling van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers (VSenV).

Bij het Netwerk Scenarioschrijvers wordt hij het aanspreekpunt voor alle zaken waar scenarioschrijvers mee te maken hebben, en beroepsmatig advies over willen hebben. Hij gaat de functie vervullen naast zijn werkzaamheden als directeur van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers (VSenV).

Jan Hilbers heeft ruime ervaring in de culturele sector en media. Van 2008 tot 2013 werkte hij bij de publieke omroep (NCRV). Daarvoor was hij zakelijk leider van diverse theater- en dansgezelschappen, waaronder Theatergroep mugmetdegoudentand en Dansgroep Krisztina de Châtel.

Het Netwerk werkt aan professionalisering van het vak, een betere (rechts)positie voor scenarioschrijvers en deskundigheidsbevordering van leden. De leden benoemen het bestuur. Bij het bureau van het Netwerk kunnen scenarioschrijvers terecht met individuele vragen over contracten, subsidieregelingen of zaken waar je tegen aanloopt met je producent, regisseur of co-scenarist.

Het Netwerkbestuur bestaat uit Jean van de Velde (voorzitter), Jenny Mijnhijmer (vice-voorzitter), Marc Veerkamp (penningmeester), Karin van der Meer, Frankie Ribbens, Chris Westendorp, Sytske Kok en Lotte Tabbers.

Naast Jan Hilbers is Marieta van Olphen werkzaam op het bureau van Netwerk Scenarioschrijvers.

Bron: Netwerk Scenarioschrijvers