Eyeworks vanaf vandaag verder als Warner

De Amsterdamse tv-producent Eyeworks gaat vanaf vandaag verder door het leven als Warner Bros International Television Production Nederland. Daarmee verdwijnt een bekende naam in tv-land. Dat schrijft De Telegraaf maandag.

De naamsverandering is een logisch gevolg van de verkoop van het tv-bedrijf van oprichter Reinout Oerlemans aan de Amerikanen. “Het is wel een stap, maar het lag in de lijn der verwachtingen“, zegt Sander Emmering, manager van het Nederlandse filiaal.

De tv-wereld wordt steeds meer een eenheidsworst. “Die schaalvergroting zie je wereldwijd terug“, aldus Emmering, die niet rouwig is. “Warner is echt een fantastische club om bij te horen.

Eyeworks is opgericht in 2001, maar de geschiedenis van Warner gaat negentig jaar terug, benadrukt hij. “West Wing, Friends, The Big Bang Theory, maar ook The Ellen DeGeneres Show zijn slechts enkele grote titels uit hun enorme catalogus.”

Eyeworks – nu dus de Nederlandse vestiging van Warner – profiteert ervan dat Warner wereldwijd actief. Zo kan het gemakkelijk Nederlandse formats internationaal distribueren.

Bron: Mediacourant