Nu in EYE

Blade Runner: The Final Cut, première Eisenstein in Guanajuato van Peter Greenaway.

Blade Runner: The Final Cut

Ridley Scotts klassieker Blade Runner is weer terug op het grote doek in Nederland in een nog niet eerder vertoonde, digitaal gerestaureerde versie. De definitieve en enige waarover Scott volledige artistieke controle had.

Eisenstein in Guanajuato

Peter Greenaway’s vertelling over een onbekende maar levensveranderende episode uit het leven van de Russische regisseur Sergei Eisenstein. Komende week ook in EYE: twee Eisenstein-klassiekers.

Pantserkruiser Potemkin

Stille film-klassieker van Sergei Eisenstein met live muziek. Eisensteins beroemde schildering van prerevolutionaire tijden is te zien bij de première van Eisenstein in Guanajuato van Peter Greenaway.

Lust for Life

Digitaal gerestaureerde klassieker met Kirk Douglas als Vincent van Gogh, de typische miskende, getormenteerde artiest. Zijn obsessie voor schilderen en zijn psychische problemen zorgen voor een ongelukkig leven.

Where Do We Go Now?

Laatste week: de beste speelfilms van vrouwelijke filmregisseurs uit de Arabische wereld van de afgelopen twintig jaar, o.a. nog te zien: Wadjda, Rock the Casbah en Where Do We Go Now?

Janica Draisma: Into the Light

EYE on Art presenteert een avond met films uit het oeuvre van filmmaker, fotografe en kunstenaar Janica Draisma, bij de presentatie van haar nieuwe boek en dvd Into the Light. In aanwezigheid van de kunstenaar.

Cinemini: Pim en Pom, fijnproevers!

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders opent EYE de Cinemini. Eerst een film en aansluitend spel met licht en schaduw in kleine tenthuisjes. De kinderen worden begeleid bij het spel. Ouders kunnen meekijken.

Film: Under the skin

Sinister , subtiel drama waarin een familie in Patagonie zonder het te weten in hun hotel onderdak biedt aan een beruchte nazimisdadiger. De arts toont een morbide fascinatie in hun 12-jarige dochter.

Bron: EYE